Fromageriet i Hötorgshallen

Handlarintervju med Fromageriet

fromageriet-handlarintervju

Fromageriet är en av Hötorgshallens osthimlar. Här blandas klassiker med rariteter, smakrika med mer diskreta. För ett par månader sedan bytte Fromageriet namn från Saluplats Ost, men ostexperterna är fortfarande desamma.

Jag fick en snabbintervju med ostkännaren Rickard Renström.

hotorgshallen_ost-12
Vårigt ostkalas med ostar från Fromageriet.

Hej Rickard! Vilken ost är din personliga favorit i ert sortiment?
Cusé in Castagno är bland det godaste jag någonsin ätit. Det är även den mest kostsamma ost vi har. Men det är absolut en av de finaste ostarna i världen. Den tillverkas av den italienska ostmästaren Beppino Occelli och görs på 85% komjölk och 15% get eller får beroende på vad han har inne färskt. Sedan lagras osten i kastanjeblad vilket håller fukten bra och ger osten en nötig karaktär. Osten är extremt smakrik utan att bli stark.

Vilka är kundernas favorit – vad säljer ni mest av?
Gruyère och Gorgonzola Dolce är våra storsäljare. Kunderna gillar utseende på Gorgonzola Dolce som säljs i en stor tunna på 12-13 kg. Osten är väldigt krämig och inte så stark, vilket passar många.

Vad är det bästa med Fromageriet?
Att vi har en bra bredd på sortimentet och högsta kvalitet på ostarna. Personlig och kunnig service, där alla som jobbar här är lite knäppa – men kärleksfulla.