ågelväg finns klassikerna kalkon, gås, majsk

Handlarintervju med Hellbergs Fågel & Vilt

Hellbergs Fågel & Vilt
Hellbergs fågel & vilt är en guldgruva för fågel- och viltfantaster. I fågelväg finns klassikerna kalkon, gås, majskyckling, höna och anka. I viltväg är det ren- och älgkött, hare och hjort. På speciallagret finnes krokodil, struts och känguru… Det är som beskrivningen på Hötorgshallens hemsida om Hellbergs: de är Noaks ark helt enkelt!

Här på bloggen har vi provsmakat torkat renkött (perfekt för fjällvandringar) och fått receptet på en perfekt höstig älggryta. I veckan var vi förbi och hörde med ägaren Peter, som tagit över verksamheten av sin far, om hans personliga favoriter och det bästa med Hellbergs fågel & vilt:

Hej Peter! Vilken är din personliga favorit i ert sortiment?
Vildandsbröstet är otroligt mört med en fin viltsmak. Det är ett lite ovanligare rött kött, riktigt gott att äta rosa på cirka 55-60 graders innertemperatur (mät med vanlig kött-termometer).

Vilken är kundernas favorit?
Hm, svårt att säga, vi har ett väldigt säsongsbetonat sortiment. Mycket vilt går åt i oktober-januari, under mårten gås är det såklart en hel del gås och till jul: kalkon. Generellt är det dock mest kyckling och vår majskyckling är en favorit hos många stammisar.

Vad är det bästa med Hellbergs?
Alla våra helt unika produkter som du inte hittar i dagligvaruhandel. Saker som du inte får tag på någon annanstans, till exempel krokodil, ripa och kanin. Och allt det säsongsbetonade. Just nu är det älgjakt så håll utkik i butik efter färskt älgkött!

Hellbergs Fågel & Vilt

Porträttbilder: Anders Bergersen.