allens egna ristorante blivit omnämnd i SvD

Carls Deli i Svd

carls deli i svd 1
Carl’s deli är en fantastisk italiensk lunch-oas på Hötorgshallens entréplan – bara antalet handlare som själva äter lunch där dagligen borde vara en indikator på den fantastiska kok-konst ägarna besitter. Nu har hallens egna ristorante blivit omnämnd i SvD Vin & Mat. Att få ett bord där är enligt artikeln väl värt väntan – inte så förvånande när den ena (Carl Fox) har erfarenhet av att ha varit kökschef på Il Tempo och har varit med i uppstarten av La Famiglia på Kungsholmen i Stockholm, och den andra kommit som restaurangchef från ställen som F12 och Gripsholms Värdshus.

Bloggen älskar allt med Carl’s deli; från pasta é fagiolin (den toscanska böngrytan på lunchmenyn) till deras fantastiska instagramflöde, fyllt med nyanlända (med flyg alltså) buffelmozzarellor till nyrökta scamorza-ostar från handplockade leverantörer.

hotorgshallen-buffelmozzarella-2
På bilden: buffelmozzarella från när bloggen firade Italiens nationaldag den 2 juni, från Carl’s deli. Osten på bilden kommer från Mondragone, norr om Napoli.

Italienskt smör, tryffelost, ekollon- och lingonuppfödda grisar plus en massa andra godheter nedan, från Carl’s egna instagramflöde:

carls deli 2