5 julnyheter i Hötorgshallen

advent-mat-adventfika-julmat-jul
Glad andra advent! I Hötorgshallen är julmaten i full beredning, hundratals kilon med sill läggs mästerligt in i köken medan julkulor dinglar över handlarnas diskar, meterhöga pallar med alltifrån Panettone till kanelmandlar anländer dagligen till saluhallens lastkaj och handlarna laddar butikerna med julmat och traditioner från hela världen.

Ifall du missat det så kommer här en liten round-up över mumsiga julaktiviteter just nu:

fyra-sorters-prinskorvstorlek
1. Prinskorven har anlänt

Prinskorv med fläskkött, prinskorv med nötkött,  Cocktail Pork (samma innehåll en traditional Pork), Pork, Apple and Cinnamon och Pork, Apple and Cranberry hittar du i diskarna just nu. Köp denna vecka och frys in är Taylor & Jones tips för att slippa den värsta julhandelsträngseln.

hav 2. Ett julbord utan kött

En julltallrik innehållande kallrökt, varmrökt och gravad lax, sherrysill, senapssill, kryddlöks- och dill-sill, matjesill samt en fisk- och skaldjurspaté är Havs förslag på ett julbord minus klibbiga köttbullar.

hotorgshallen-jul-2016-2
3. Finska julstjärnor av smördeg och plommonmarmelad

Förutom att Finska butiken säljer färdigbakade julstjärnor så säljer de även ett kit för dig som hellre bakar ut dem själv hemma. Det är superenkelt och supergott!

saffranskaka-1
4. Baka egen saffranskladdkaka med vit choklad

Nyckeln till framgång är att använda sig av vit choklad och saffran. Recept i länken ovan.

apple-pie-apple-cake-recept-baka-bakning
5. Syrlig och saftig äppelkaka i långpanna

Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari?