Adventskalender lucka 17: 3 tips på alternativa julbord

I lucka 17 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi tre tips på alternativa julbord. Traditioner i all ära men ibland kan det vara bra att kasta dem överbord för en stund och prova något helt nytt.

Den färska, och färgstarka maten hos Bosph

Tips #1: Julbord utan kött från Bosphorus

Även den mest inbitna köttätaren kan nog känna hur det vänder sig en aning i magen efter några jultallrikar fulla av just kött. Inte så mycket färgglatt där, direkt. Vad sägs då om ett fräscht och smakrikt vegetariskt julbord från Bosphorus? Deras jul-catering fortsätter att vara populär år efter är. Plocka russinen ur kakan eller gå all in, beroende på vad du (och eventuella släktingar) känner för! Läs mer om Bosphorus julbord här.

t alternativ till julbordet (eller inslag på

Tips #2: Nordafrikanskt julbord

Om vi får lov att spana in i framtiden så tippar vi på att framtidens julbord kommer innehålla en mängd rätter från olika kulturer. En modernisering är helt enkelt på sin plats nu. Kanske kan du plocka in element från den nordafrikanska matkulturen med sina starka smaker och smarriga röror? Kanske kan en Cous Cous royale med saffran, smaragdgrön spenat- och fetaoströra med yoghurt och sötsyrlig Sahara-sallad vara ett alternativ till något du tröttnat på sen länge på julbordet? Läs mer här.

Tips #3: Skepp ohoj (eller fisk ohoj kanske)

Okej, förlåt för den vitsiga rubriken. Det kanske är alla pepparkakor som gör oss så entusiastiska. Eller så är det tanken på att plocka in mer av havet på julbordet – förutom sillen, gravade laxen och lutfisken förstås. Vi bor inte längre på bondgårdar, alltså måste våra julbord inte längre domineras av griskött. Våra fiskhandlare har ett ständigt färskt och kvalitativt utbud av havets godsaker och hjälper gärna till med hur du kan plocka in mer därifrån i din julmat!

Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med nya erbjudanden och produkttips varje dag. Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa morgondagens lucka!