Cara Nicoletti – kock, slaktare och koboksförfattare

cara nicoletti hemgjord handgjord korv 1
När Cara Nicoletti var liten fick hon lära sig att slakteri inte var coolt. Som barnbarn till en slaktare fick hon och hennes systrar ständigt höra att de skulle bli något annat när de växte upp. Farfar ville att de skulle sitta vid ett skrivbord med rena händer så de fick hjälpa kunderna i hans butik istället för att hantera köttet.

Ett antal år och litteraturstudier senare befinner sig Cara i just det yrke hennes farfar avrådde henne för: slaktare och kock. Hon gör det med bravur, med över 7000 följare på instagram, en kokbok publicerad och jobb i Brooklyn-baserade delin Foster Sundry.

Hötorgshallen är fylld av liknande historier; mor- och farföräldrar som pekar barnen åt ett annat håll än saluhallen, utan att veta vilka kunskapsskatter och hur mycket uppskattning från stamkunderna de besitter. Därför ligger dessa historier oss nära om hjärtat och vi är många som är tacksamma över att våra favorithandlare finns kvar och utvecklar sina butiker och hantverk genom flera generationer, inte sant?

cara nicoletti hemgjord handgjord korv 2
Första generationens slaktare, omsorgsfullt fyllda delidiskar och stora styckbitar förberedda för hantering.

cara nicoletti hemgjord handgjord korv 3
Korvarna på Nicolettis instagram är sagolikt vackert gjorda i de mest fantasifulla smakerna. Perfekt symmetriska knallrosa, illgröna och solgula skapelser med cheddarost, sesamfrön, citronconfiterad vitlök, koriander, lime och rödbetor.

Rå korv må vara lite svårt att frakta för den som känner ett olidligt sug efter en scroll på ovan nämnda instagram, tack och lov för Taylor and Jones i Hötorgshallen som dagligen förser oss med handgjorda korvar i oväntade smakkombinationer! Fina styckbitar hittar ni hos G.Nilsson, La Gazelle och Latinamerikanska livsmedel.