Hötorgshallen genom andras ögon

Rökt björnkött, färskost med renkött och vildsvinssalami stod på Hellbergs avsmakningsmeny ovan.

Det är alltid kul att se Hötorgshallen genom andras ögon, och nyligen tipsade Rosanna i Finska Butiken om ett inlägg av mat- och reseskribenten Kavita på Kavey Eats. Under ett Stockholmsbesök kikade hon nämligen in i vår kära saluhall.

Fromageriet bjöd på en titt i sitt lagringsutrymme där ostarna får stå och mogna under perfekta förhållanden tills de är redo för butiken. Här fick besökarna smaka på klassisk Västerbottenost, getmese (en brunost gjord på vassle från getmjölk som för tankarna mot messmör) och Bredsjö Blå (blåmögelost gjord på fårost).

Hos Finska Butiken bjöds det på Karelska rispiroger som enligt Kavita passar bäst ihop med en generös klick äggsmör.

Matrundan organiserades av Food Tours Stockholm, ett mattåg lett av Gunilla Blixt, och Kavita var väldigt nöjd med turen. Här kan du läsa hela inlägget och se vad andra handlare i Hötorgshallen bjöd på.

***

Samtliga bilder är av Kavita på Kavey Eats.