Kolgrillad entrecôte med smörstekt spjutmålla och marinerade körsbär

gotland-2

Även om vädret har bestämt sig för att spara sina charmigare sidor till senare, så är det ju ingenting som hindrar oss från att njuta av sommar på fat, eller hur? För några dagar sedan bjöd mina föräldrar på den här somriga middagen som var så delikat att jag bara måste dela med mig av den till er.

gotland-8
gotland-3
gotland-1

Middagsinnehåll:

Entrecôte marinerad i rapsolja, soja, vitlök, färsk ingefära, chili, färsk salvia, honung och pressad citron. Kolgrillad på indirekt värme med enris.

Ugnsbakade potatishalvor med rapsolja, skivad vitlök, citronsaft, citronskal, färsk timjan, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar.

Smörfräst spjutmålla från havsstranden, salt, peppar och lite vatten.

Syrliga körsbär marinerade i en lag av balsamvinäger och råsocker.

Sallad med huvudsallad, ruccola, paprika och rödlök. Dressing med pumpakärnolja, salladsolja, salt och peppar.

Yoghurtsås av grekisk yoghurt med färsk mynta, citronskal, citronsirap, salt och peppar.

gotland-9

Spjutmålla är en ört som växer vilt på många av våra svenska havsstränder. Den ska vara väldigt nyttig och passar perfekt som tillbehör att styla med. Övriga råvaror hittar ni så klart hos Hötorgshallen, bland annat hos G. Nilsson Livs och Sandins frukt och grönt.