utan ramar var det fullt med inspiration kr

Stor trend på årets trädgårdsmässa: odla ätbart!

hotorgshallen_tradgardsmassan-10
Just nu pågår trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö och vi hade hört att det skulle handla om ätbart i år, så vi begav oss dit för en trendspaning. I montern Rum utan ramar var det fullt med inspiration kring hur du kan odla stadssmart. Här är till exempel ett fiffigt tips på hur du kan använda Espresso House fina kopp, ett mjölkpaket eller varför inte någon annan fin förpackning du hittar (i Hötorgshallen förstås):

hotorgshallen_tradgardsmassan-21
hotorgshallen_tradgardsmassan-14
Att odla ätbara saker överallt där det går (balkongen, fönsterbrädan, kolonilotten…) är alltså det trendigaste du kan göra i trädgårdsväg – “nyttoträdgården, eller köksträdgården som man sa förr.” som Expressen konstaterar.

hotorgshallen_tradgardsmassan-9
hotorgshallen_tradgardsmassan-20
hotorgshallen_tradgardsmassan-7
Varför inte göra en egen liten Medelhavshörna i ditt hem? Doftande oregano, små olivkvistar och flörtiga citroner.

hotorgshallen_tradgardsmassan-24
hotorgshallen_tradgardsmassan-1
Trädgårdsmässan var också full med inspiration till kreativa middagsdukningar. Även om vädret är grått och stadsbetongen livlös är det ju ingenting som säger att vi inte kan ha en blomstrande miniträdgård på bordet? Piffa till din fredagsmiddag med lite våriga örter, gulliga bär eller bara en hederlig pelargon i kruka!

hotorgshallen_tradgardsmassan-22
hotorgshallen_tradgardsmassan-2
Mässan fortsätter till söndag 29 mars så passa på att gå i helgen om du också vill få lite inspiration till att odla ätbart. De har också massor av föreläsningar, på lördag kl 16 kan du t ex lyssna på föredraget “Odla supergrönsaker”.