I morgon måndag 1 februari är det den nationella vegetariska dagen. Personligen älskar jag vegetarisk mat; avokadiga sallader, kryddiga linsgrytor, persiskt berberisris och krämiga röror. I Hötorgshallen finns det mängder av handlare att frossa hos.
Bosphorus Mezes diskar är fyllda av vegetariska röror och goda färdigrätter, Pierias Livs har Stockholms största(?) utbud av fröer, nötter och sädesslag, och så har vi så klart Sandins frukt och grönt som enbart säljer vegetariska varor. Bland mycket annat!
Några vegetariska recept jag bloggat om tidigare:
- Bönsallad med ruccola och kikärtor
- Pizza med svartkål, potatis och parmesan
- Pasta al limone
- Grilla vegetariskt
- Grekisk linssoppa
Och lite bildinspiration från tidigare vegetariska inlägg:
Pasta al limone – enklaste, snabbaste och billigaste vardagsrätten.
Grekisk linssoppa – recept från Pierias Livs.
En buffelmozzarella om dagen håller doktorn borta. Här från Carl’s Deli.
Bönsallad med ruccola och kikärtor – recept av Filip Fastén
Pizza med svartkål, potatis och parmesan.
Queso Fresco – chilensk färskost från Mi Esquina.
Grekisk sallad – lura smaklökarna med en försmak av sommaren!
Grön hirssallad från Bosphorus Meze – söt, saftig och saligt god.
En ombre caprese!
Pasta med ramslökspesto från Gotland (eller Sandins Frukt och grönt).
Vårig ostpicknick från Fromageriet.
Varm buljong – hetaste trenden.
Himmelsk grekisk fetaost från grekerna på Pierias Livs.
Inlagda marockanska citroner från Latinamerikanska Livsmedel.