Så sätter du ihop den perfekta Korvbrickan med Prima Delikatesser

Vad bör tänkas på när en korvbricka är i görningen? Bloggen var förbi och hörde med Kristian, tredje generationens handlare på Prima Delikatesser, om vad som utgör den perfekta ölkorvskombinationen.

– Först och främst ska man ta det man själv tycker är gott, och sen ska man ta det motsatta. Nyckeln till den perfekta korvbrickan är variation. Gillar man starkt så ska man balansera ut det med något milt också. En riktigt rökig bondkorv passar perfekt med en orökt och istället lufttorkad, italiensk salami. En smörig spansk fuet förhöjer smaken på en chilihet italiensk salsiccia.

Fler korvnationaliteter är bra! Olika länder är kända för olika korvar men sedan tenderar de korvarna att påminna en del om varandra. Däremot skiljer sig ländernas favoritsmaker ihop en del. I Ungern är korvarna ofta rökiga med mycket paprika medan de i Italien är mildare och oftare lufttorkade.

En annan sak man kan tänka på är utseendet. Ju fler olika korvar desto roligare bricka! Tänk en smal kabanossi med en rustik bondkorv och en vit, mjölad fuet, de olika sorterna passar både till öl och vin. Och så blir det något för alla!

prima delikatesser korvbricka