Sprout salad med rivna brysselkål

Den gröna tallriken tas på största allvar i Kalifornien och olika trender utlöser varandra. Senast var det kale-salladen som dominerade kändisarnas instagramflöden och dessförinnan skulle salladen drickas i juiceform tillsammans med frukt och fibrer.

Nu är det sprouts som gäller och brysselkål har blivit den hetaste salladsbasen på östkusten. Brysselkålen rivs i en matberedare och de robusta bladen fångar upp dressingen på bästa sätt. Dessutom håller sig salladen krispig och fräsch, du kan blanda ihop den på morgonen och riskerar ingen soggig röra till lunch, tvärtom. Så enkelt rör du ihop en brysselsallad med italienska anor:

Sprout salad med rivna brysselkål
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 300 g brysselkål
  • 3 matskedar citronjuice
  • 6 matskedar olivolja
  • En nypa salt och malen svartpeppar
  • 50 g fint riven parmesan
  • 100 g rostade mandlar
Instructions
  1. Riv brysselkålen i en matberedade genom rivjärnet eller tunt skivat med kniv (det första är det enklaste. Undvik rivjärn ifall du vill skona knogarna).
  2. Blanda färskpressad citronjuice med olivolja, salt och peppar. Massera in de rivna brysselkålen i dressingen.
  3. Rosta mandlarna i en het stekpanna utan olja. När de får en gyllene färg och börjar dofta rostat är de klara, var noggrann mot slutet då de fort blir brända.
  4. Toppa med mandlarna och parmesanen. Rör om och servera direkt medan mandlarna är ljumma.