Det klassiska julbordet är inte det mest vegetariska. Historiskt sett har det inlagda och insaltade varit i fokus, färsk mat var nämligen svår att få tag på under vintern. Dessutom var decemberbuffén tidskrävande på bekostnad av husmödrarna under 1900-talet, många smårätter skulle pyntas och dekoreras till perfektion.
Numera är det andra bullar (än köttbullarna) som gäller – det vegetariska julbordet blir alltmer populärt och tack vare Bosphorus i Hötorgshallen kan du köpa allting färdig- och hemlagat. Perfekt för den som vill äta något hälsosamt och smakrikt eller bjuda på julbord men har ett antal vegetariska gäster på besök.
På jultallriken ovan syns följande:
Morotstzatsiki med dill
Börek – Filodeg med spenat och fårost
Grön hirssallad med persilja, aprikoser, tranbär, plommon, granatäppeljuice (glutenfri)
Grillade medelhavsgrönsaker
Alla rätterna hittar du i Bosphorus delidiskar dagligen, provsmaka till lunch i veckan!