På svenska brukar styckdetaljen Secreto kallas för ”Grisens hemlighet”, kanske för att den sitter gömd på sidan av grisens hals. Den sägs också vara grisens mest saftiga och möra bit, och den är rikt marmorerad. Kanske är det därför som Secreto (som betyder hemlighet på spanska) i Spanien betraktas som en delikatess. I Sverige är den också lite av en doldis. Men vet ni vad? Den finns nu äntligen att få tag i hos kötthandlaren G. Nilsson Livs, så det är hög tid att prova!
Här kan ni se vilken styckdetalj som kallas för secreto. Foto från Svenskt Kött.
Att tillaga den behöver inte vara svårt – det går utmärkt att steka den (eller grilla om du inte har ställt undan grillen för hösten ännu). Den blir snabbt genomstekt så var därför försiktig och håll koll så att du inte steker för länge. Annars rekommenderar G. Nilsson Livs att köra den i ugn ihop med ugnsrostade grönsaker. Kanske det här receptet på ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett, eller helt enkelt dina egna favoritgrönsaker och kryddor!