Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Här har du en värmande och god soppa att stoltsera med när du vill briljera med dina vegetariska kok-kunskaper. den kräver inga förkunskaper utan följ bara detta enkla recept och du har en lyckad lättsam middag med din käresta. Värmande soppa med vermicelli Serves: 4 Ingredients Ingredienser – buljongen: 1 gul lök 1 liten morot 1 msk smör + 1 msk olivolja 1 liter vatten 1 liter buljong, vegetarisk eller av höns 1 solovitlök 2
  • Visst är det lätt att köra på i vardagen med samma gamla grönsaker som man alltid har använt? Gurka, tomat och isbergssallad. Morot, rödbeta, palsternacka. Och det är så klart okej, men ibland kan det vara roligt att faktiskt ta en ordentlig titt på mataffärens grönsaksavdelning och återuppliva de där grönsakerna man kanske inte äter lika ofta. Är du också en av dem som gärna glömmer bort t ex gulbeta och polkabeta? De är ju
  • Vad kan värma frusna fingrar och trötta ögonlock om inte ett riktigt mål comfortfood? Comfortfood är ett begrepp som brukar användas då man pratar om mat som kanske inte nödvändigtvis är den mest hälsosamma men som gör att man blir trygg och varm och mjuk. Det smakar gudomligt och lägger sig mjukt i magen. Den ska vara enkel att svänga ihop och enkel att äta. Här tipsar vi om tre varianter. Vilken är din favorit?
  • En enkel klassiker som inte kan gå fel. I den här rätten behöver du egentligen bara laga såsen eftersom att det finns så mycket god, färdiglagad tortellini att välja bland. Har du till exempel testat tryffel-fagottinon hos Carls Deli? För god.. Förslagsvis kan du servera dessa söta baguettesnittar med romatica-tomater och ricotta från Apulien till förrätt. Söndagstortellini med köttfärssås Serves: 4 Ingredients 2 paket tortellini (ca 800 gram sammanlagt) 2 st gula lökar 400 gram
  • Kalvkött är mört och milt för finsmakaren! Smaksätts gärna med lika milda saker som till exempel grädde, milda örter, vitt vin och tomater. Lilla kalvskolan: Från Svenskt kött. Kött från djur upp till åtta månader ska betecknas ”ljust kalvkött”. Kött från djur som är mellan åtta och tolv månader gamla ska betecknas ”kalvkött”. Kött från djur äldre än tolv månader får inte kallas för kalvkött. Detta märks vanligen med ungnöt. Av märkningen ska även slaktålder
  • Jordärtskocka – är den inte lite av en doldis? Det tycker vi det är dags att ändra på, för jordärtskockan går att kombinera till det mesta och smakar så otroligt gott. Här ger vi 3 tips på hur du kan äta den eller få in den i din matlagning. #1. Rostad jordärtskocka – som tillbehör till det mesta Istället för potatis, som krispig bonusgrej i din favoritsallad eller som snacks? Rostad jordärtskocka passar till det
  • Vi rekommenderas ju att äta ungefär 500 g grönsaker om dagen. Därför rekommenderar vi här några ljumna och varma sallader som gör sig bra såväl till luinch som en sen lättsam middag. Sötpotatis är en bra ingrediens till en varm sallad.  #1. Halloumipanerad kyckling med grönt Halloumipanerad kyckling låter som en dröm men den kan bli verklig och det är inte ens särskilt svårt. En smakrik helglunch, kanske! #2. Ljummen tortellinisallad med bresaola Ljummen pasta
  • Tidningen Hallen bad Bosphorus att ta fram ett mustigt recept att värma sig med när midvinternattens köld är hård. Det blev denna delikata böngryta med pastrami och grönsaker. Bosphorus vd Serdar Öztenar säger så här: ”Anatolien ligger i asiatiska delen av Turkiet och där har bajlväxter alltid spelat en viktig roll i mathållningen tack vare att de är näringsrika och innehåller mycket protein – man behövde inte äta kött till. Fortfarande äter man böngrytan som
  • Nytt år, nytt jag, eller hur är det en säger.. Men istället för att skambelägga olika maträtter 2018 så kan en se det ur ett annat perspektiv, till exempel att en försöker laga mer mat från grunden i år. Då kan det väl inte gå lika fel med näringsinnehållet och dessutom blir det en stund egentid i köket då en bara skramlar, hackar och tänker på precis ingenting. Den första sessionen matmeditation kan exempelvis vara
  • Tack för ett starkt mat-år 2017! För dig som behöver en sista-minuten-hummer, hets-hekto salami eller hastig oxfilé så har Hötorgshallen öppet idag på självaste nyårsafton. Välkommen mellan kl 10-16!