Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Semmelwraps, semmelbullar, korv-med-bröd-semla, ja, till och med semmelsmoothie – variationerna på den klassiska semlan är redan många. Men en variant som verkar slå de flesta i populäritet är den så kallade semmelkladdkakan. Som bakbloggaren Lindas bakskola konstaterar: ”Det bästa av två världar – kladdkaka och semla i ett!” ◀Receptlänk! Baka en underbart god semmeltårta till lördagsdessert
-
”Miraklet från Lofoten” – den lilla torsken Skrei har blivit en omtalad delikatess. Faktum är att den till och med har fått en helt egen festival, Skreifestivalen som gick av stapeln nyligen i Stockholm. Melanders är en av arrangörerna bakom. ”Varje år vandrar torsken från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka. Efter den långa vandringen genom kalla klara vatten och hårda strömmar, blir torsken muskulösare och får ett fastare vitare och mer
-
De här rullarna är perfekta som förrätt eller på toppen av en sallad. Dadelsirapen lyfter fram getosten i labnehn på ett fantastiskt vis. Den som har provat klassikern chevré- och rödbetor i ugn kommer att älska den här versionen från Sevan. Dadelsirap passar perfekt i matlagningen när du vill addera något sött som inte är raffinerat, GI-värdet är högre än honung och produkten är helt naturlig, den består bara av kokta och pressade dadlar. Labneh
-
Perfa servering med stora glasfönster som vetter ut mot Slöjdgatan (people-spotting deluxe). Sizzlande färska pommes och bästaste nötköttsbiffen. Low Carb-alternativ och alla världens korvsorter. Stans bästa Ginger ale och skönaste personal. Bubblare: Korvpytt, Pulled pork, lammburgare, Bangers&mash med onion gravy. Anledningarna till att äta lunch hos Taylor and Jones i Hötorgshallen är med andra ord obefintliga! Korvarna är handgjorda, köttet är noga utvalt och såserna är första klass. Hit tar du både den som är
-
Idag är det Bulgariens nationaldag! Den geografiska placeringen har gjort att Bulgarien har ett spännande kök med influenser från olika håll. Många rätter är typiska för Balkan såsom den långkokade bönsoppan Bon Chorba och Shopska salad med finhackade grönsaker toppade med riven färskost. Grillat kött och lufttorkade korvar förekommer, inte sällan smaksatta med olika örter, till exempel Lukanka-korven med sin karaktäristiska smak av kummin. Bulgariens matkultur är även influerad av Mellanöstern, Grekland, Ryssland och Italien,
-
Det finns ett urmysigt program på SVT Play just nu som heter Susannes Utflyktsmat. Varje avsnitt är under 5 minuter långt och tipsar om en enkel måltid du kan laga på utflykten, eller hemma i köket minus den öppna elden. I ett av avsnitten lagar Susanne varma mackor med aubergineröra, ajvar, ost och rostad lök (!). Hon står mitt ute i naturen och själv sitter en framför datorn vilket är varmt och skönt. Susanne fyller
-
Wagyu är det allra finaste som finns i nötköttväg. Det kraftigt marmorerade köttet är alldelles mört och utsökt – och väldigt exklusivt. Kanske minns du historien om Kobe-kött och att kossorna fick massage och dricka mängder av öl? Det var en vida spridd myt, och inte heller fick de lyssna på klassisk musik som vissa menade. Kobe är nötkött av rasen Wagyu som tillverkats just i Kobe-distriktet i Japan, det har inget med öl och
-
Snart är den här skönheten på vift i Hötorgshallen! Menar naturligtvis det nyaste numret av vår trippelt prisbelönta tidning Hallen, nummer 13. Olyckans nummer men långtifrån en olycklig publikation! Här kommer ett litet smakprov: Jens Linder är tillbaks med fotografen Stefan Wettainen och de guidar oss genom allt vad snutkäk innebär. Krim-genren har blivit omåttligt populär i Norden, både i serie- och bokform och vi följer alltifrån skandalösa mordrättegångar på SVT Play, till mystiska brottsfall
-
Suktande matfotografier ur kokboken Smak på Sàpmi. Foto: Bianca Brandon-Cox Jag är precis hemkommen från svenska Lappland där jag bland annat besökte en samisk kulturby i Jukkasjärvi. På en hylla hittade jag den här fantastiska kokboken: Smak på Sàpmi – tradition, innovation och framtid. Kokboken har vunnit både ”Gourmand World Cookbook Awards” och Årets Svenska Måltidslitteratur, och är fylld med suktande bilder och smarriga recept. Vad sägs om blodpannkaka med stekt bacon och rårörda lingon? Carpaccio på reninnanlår? Eller renbuljong
-
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen! Bara ordet låter flådigt. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägg lägger sig gulan som i en ficka. På svenska kallas det ibland även för förlorade ägg. Ett pocherat ägg är superkrämigt både inuti och utanpå, och ett enkelt sätt att lyxa vardagspastan med, eller lägga på en bit rostat bröd ihop med färskost och avokado. Så pocherar du ett ägg: Koka upp vatten i en kastrull och stäng