Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
I novembermörkret dyker ett och annat ljus upp, och vissa skiner upp hela fikarum med sina blanka chokladytor. Den här nyheten i Thelins sortiment är ett exempel på lysande baklycka, gjord på hasselnöts- crisp, mousse och botten tillsammans med perfekta mängder mjölkchoklad och kaffebavaroise Men för att inte bli för medtagen av all sockerlycka kan du inleda fikat med månadens bröd. Novembers limpa hos Thelins består av vete och råg, havssalt och rostade pumpafrön. Mums!
-
Jag hoppas att du inte missade Stockholm Food Week som pågick nere i Hötorgshallen under slutet av förra veckan. Handlarna bjöd på smakprover, specialpriser och tävlingar med delikata vinster. Hurra vilken stämning! Här kommer lite bilder från veckan. Piccolinos bar och kafé var fyllt till bredden av både fina flaggor och glada – och mätta – kunder. På onsdagen hade Morgan Stockhaus och Andreas Kjörling ”live-cooking”. Mi Esquina bjöd på små kex med ananas på, eller kabanoss
-
Finska butiken har tagit fram typ det delikataste receptet någonsin på kladdkaka 2.0. Nyckeln till framgång är att använda sig av vit choklad och saffran. Den här bakade jag till nästa nummer av tidningen Hallen där receptet även kommer att publiceras. Så tills julnumret är ute i hallen får du nöja dig med den här teasern! Stjärnanis och pudrat florsocker på toppen gör den här kakan till det ultimata adventsfikat! Apelsinsalladen med smak av kanel
-
Äppelpajen är en av de vanligaste och mest folkkära efterrätterna i Sverige. Den har till och med sin egna hemsida 😌 Var inte äppelpajen en av de första sakerna en lagade på hemkunskapen? Det fanns ett äppelträd med i de flestas uppväxt på något sätt och för många resulterade det i en och annan äppelpaj på hösten. Vem hann tröttna på äppelmusten någon gång i januari? En av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka
-
Stockholm Food Week är inne på sin andra dag. Kom förbi och mingla, ta en aw till livemusik och provsmaka dig fram genom saluhallens korridorer. Ögonblicksbilder från igår när Niiinis och Jenny Warsén bjöd på grytor och långkok, Stockholms Jazzorkester svängde till stämningen utanför Hötorgshallens ingång och Lush Life bidrog med stämningsfulla toner på saluhallens nedre plan. Dagens (och hela veckans) händelser hittar du här.
-
Det är tryffeltider på flera håll i Hötorgshallen, och hos delikatessbutiken Pallas Delikatesser hittar du just nu både delikat tryffelsalami och en smittande god tryffelcreme. Den smartaste backup-festmaten att alltid ha hemma. De håller länge, och du behöver bara en liten klick för att få hela middagssällskapet att resa enda bort till Italiens frodiga tryffellundar (funkar förstås toppen även för en dyster lunchlåda). Förutom att tryffelsalami är ett delikat inslag på charkbrickan (gärna ihop med smarriga ostar) så passar
-
Foto: Ulrika Ekblom. Bilden publicerades i tidningen Hallen nr 9. Maten ska ätas i bowls, vara färgad med kol och helst vara växtbaserad. I varje fall om vi ska tro Sofia-Li Molin, Creative Director på Swedish Fashion Council. Sofia-Li jobbar med företagets globala forecastingteam för trend- och tendensanalys. Hon tar fram strategier och produkter för stora delar av den svenska mode- och inredningsbranschen, och vad hon kan se så följer mat samma hållbarhetstrend. – Helst
-
Visst låter Wienerschnitzel flott? Faktum är att det även är superenkelt att tillaga. Alla kötthandlare i Hötorgshallen kan hjälpa till med att skära och banka ut din schnitzel till perfekt tjocklek. Sedan är det bara för dig att panera den genom att doppa i vetemjöl, ägg och sist ströbröd – och så swish in i stekpannan, 4 minuter på varje sida. Servera ihop med en grönsallad med fetaost, avokado och gurka. Kanske lite kidneybönor för dig som vill ha
-
Pumpans årstid är kommen! Förutom att du kan Halloween-dekorera med den är den också himla smarrig – särskilt butternutpumpan! Här kommer ett höstigt recept på köttfärsbiffar med rostad butternutpumpa och tzatziki. Butternutpumpa, även kallad butternutsquash, har en söt och nötig smak. Köttfärsbiffar med rostad pumpa och tzatziki Serves: 4 Ingredients 1 butternutpumpa 600 g fast potatis 1 msk olja 1 tsk oregano salt och svartpeppar 4 tomater 400 g nötfärs 1 ägg Tzatziki: 1 gurka ½ tsk salt och
-
För dig som missade nyhetsbrevet häromveckan med Siri Barjes läckra, hemgjorda rödbetsgnocchi så kommer här en digitial version av receptet. Då har du ingredienslistan i mobilen 🍝 Det här lagar du om du vill imponera på någon. För det tar tid. Första gången jag lagade detta använde jag färskpotatis, osäker på om det skulle funka. Det funkade utmärkt. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym.