Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Baklava är som bekant det sötaste som finns. Klistriga filodegsknyten fyllda med nötter och överösta med honung, kan det bli bättre? Kolla på cinemagraphs:en ovan och fråga dig själv hur länge till du klarar dig utan en sån här innan du måste bege dig till Hötorgshallen? Hötorgshallen har öppet mellan 10-18 imorgon, just sayin’. Baklava, tulumba och kunafa  i olika varianter hittar du bland annat hos La Gazelle, Prima Delikatesser, Pieiras Livs och Bosphorus.
  • Rostat bröd/bruchetta passar till allt. Likaså halverade fikon, utströdda nötter och en klick marmelad direkt på osten. Det finaste som finns är en radda vackert upplagda delibrickor, komponerade till perfektion av vana cateringfingrar. Men det är inte alltid en planerar med så god framförhållning att en hinner beställa cateringen i tid… I tid och otid står vi alla där på fredag eftermiddag med 3 timmar kvar till feststarten och ångrar att vi någonsin klickade iväg
  • Varje vecka på torsdagar går Hötorgshallens nyhetsbrev ut med säsongsbetonad inspiration på veckans fredagsmiddag. Här i sidan kan du skriva upp dig som prenumerant och ta del av höstens alla recept och händelser i Hötorgshallen —> (Eller så hittar du prenumerationsknappen längre ner i bloggen, under alla inläggen ifall du läser på mobilen). Och här kommer gårdagens recept för dig som inte är en prenumerant ännu. Temat var falafel, få saker är ju så goda
  • Den här iskaffen hos Brooklyn Kitchen verkar helt fantastisk! Frys in överblivet kaffe på en isbricka och lägg sedan in de frysta kuberna i ett glas pekannötsmjölk med lönnsirap och njut! Ifall pekannötsmjölk är för svårt att hitta går det säkert bra med mandelmjölk. Hela receptet hittar du här. Hemligheten bakom krämig pesto är avslöjad av New York Times Food. Det har att göra med att lägga i ingredienserna i rätt ordning i mixern, så
  • Visst blir man sugen på att provsmaka hela
    Låt oss trotsa höstens intåg med lite sommar i skål! Det var min kollega Jessica som åt den här delikata vegetariska salladen med färskpotatis, mynta, jordgubbar OCH mozzarella (hur gott?). Visst blir man sugen på att provsmaka hela skålen? Jag lyckades i alla fall tigga till mig receptet, så här kommer det. Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta Serves: 4 Ingredients 1 kg färskpotatis 3 msk olja flingsalt 1 liter jordgubbar 1 rödlök 15-20 myntablad
  • Taco salad saves the day! Ifall du inte hört talas om begreppet The daily grind ännu så har du troligtvis upplevt den ändå. Det är helt enkelt vardagslunken det handlar om, det där trollet som dyker upp efter semestern och följer en hela veckan fram till helgen. The daily grind är alltså motsatsen till helgmagi, och det bästa sättet att stå ut med den är att acceptera den. Därför är tacosalladen den ultimata middagen för
  • Vi vet ju att det händer, att andra bloggar
    Amatriciana-såsen härstammar från romarriket och är en av de mest välkända såserna i Italien, den har till och med fått en PAT-märkning av den italienska regeringen på grund av sin historiska betydelse. Vi vet ju att det händer, att andra bloggare äter. Men vad äter de? Den här veckans bloggmats-inspiration är den där Amatricianan som tillagades i Palma och fångades på bild av Sandra Beijer. Den ser ju fullkomligt sagolik ut! Pesto-pastan hos Bacio gav
  • The food people är ett företag som varje år publicerar en sammanställning över kommande internationella mattrender. För 2016 och 2017 tror de att några av mattrenderna kommer att se ut så här: Svart! Svart ris, kolgrillade grönsaker och bläckfiskfärgat. Och Hötorgshallens blogg är ju inte sen på trenderna, vi skrev redan i höstas om trenden med aktivt kol i mat. Nu verkar det nå resten av världen sakta men säkert. Får det lov att vara en kolsvart
  • Vindarna vänder så att säga. Eller boksta
    Hösten ligger och lurkar runt hörnet och semestern har sagt sitt för många. Vindarna vänder så att säga. Eller bokstavligt talat blåser omkull varenda krukväxt på balkongen. Och det betyder att det är dags för soppor! Ifall vintern är grytornas tid så är hösten soppornas; de värmande, lena och framförallt hälsosamma grönsaksstompernas högtid. Ifall du behöver inspiration på soppfronten så kolla in Splendid Spoons instagram. Sötpotatispuréer med lönnsirap, blomkålssoppor med gräslök och mustiga ihopkok av
  • Höstens nummer av Hötorgshallens prisbelönta kundtidning Hallen är på intåg. Just nu bakas den i tidningsfabriken. Själv bidrar jag som vanligt med sidorna som heter Matakademin, och den här gången kommer det bland annat att handla om nyttiga svampar, handlarnas favoritsoppor och en lektion i hur du gör din egen lingon- och äppelchutney! Så här hälsar Hallens redaktör Peder Edvinsson om kommande numret: Nästa Hallen kommer ut den 15 september och blandar vilt mellan Jens