Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • T ex att göra allt i italienskt tema. Eller
    Jag älskar att sätta landstema på middagar. T ex att göra allt i italienskt tema. Eller karibiskt. Den här gången tänkte jag tipsa om vad en traditionell polsk middag skulle kunna bestå av. Obwarzanki Vi börjar med brödet som du serverar vid sidan av. Byt ut Grissini mot ett knaprigt polskt cirkelformat bröd med salt och sesamfrön, obwarzanki. En klassiker från Krakow vars historia sträcker sig långt tillbaka till det polska kungahuset på 1300-talet. Finns
  • Dessutom bjuds det på ett härligt recept s
    I nya numret av Hallen (som finns att plocka med hem gratis i Hötorgshallen), tipsar Melanders om sommarmaten nr 1: grillad aborre. Dessutom bjuds det på ett härligt recept som förtjänar att digitaliseras så att ni kan hitta ingredienserna enkelt i mobilen när ni är och handlar, så här kommer det: Grillad abborre serranolindad sparris med pepparot- och citron-crème fraiche Prep time: 20 mins Cook time: 5 mins Total time: 25 mins Serves: 4 Ingredients
  • Fermenterad mat är något som idag är populärt att servera på de hippaste innerkrogarna i Stockholm. Men faktum är att det är en metod som använts långt tillbaka i tiden, redan på Bronsåldern. I Polen blev fermentering av mat särskilt stort i början av 1900-talet som ett resultat av fattiga skördar. Sedan dess har den fermenterade maten haft stor plats i det polska köket. Jag var nyligen i Warszawa och besökte den trendiga restaurangen Solec
  • Det blommar på de flestas innergårdar i Stockholm nu och har en tur är en av buskarna fylld med lila, honungsdoftande syrenblommor. De flesta har nog plockat en och annan bukett och ställt på köksbordet men hur många har bakat något med gårdsblomman? På Elle tipsas det om fem olika ätbara ting du kan göra utav sötblommorna du (inte alls tjuvklippt) fått med från gården: Syrensocker via Fuck Yeah Paganism. Syrensaft, ihopkokad hos Our Food
  • Grillade burgare kan (som bekant) inte gå fel, och ju godare färsen är desto enklare kan egentligen hela burgaren vara. Den här godingen som grillades på nationaldagen innehöll bara 5 komponenter: grillat bröd, klara burgare från Taylor & Jones i hallen, ceasardressing, tomat och massvis med färsk koriander. Magisk god och lättpackad till grillpicknicken! Ceasardressing passar precis lika bra till burgare som till sallad och den lätta, vitlökiga smaken går hem även hos barn. Taylor
  • Teffmjölet och dess glutenfria och järnrika egenskaper har nämnt förr här på bloggen. Ursprungligen kommer det från Eritrea och Etiopien där nationalrätten Injera består av en tunnbrödsliknande pannkaka som äts tillsammans med kött- och grönsaksröror. I tillverkandet av injera fermenteras teffjölel ett antal dagar tillsammans med vatten och processen kan liknas vid den i bakandet av surdegsbröd. Resultatet blir en saftig och något sur smak där den porösa konsistensen är perfekt för olika såser och
  • Grattis Sverige på nationaldagen! En dag som sällan går obemärkt förbi genom åsiktskorridorern; Hur mycket är pk att fira? Vem är egentligen svenskt? Ska vi ens ha en nationaldag? Oavsett vad man tycker om ditten och datten, så finns det som tur är en sak som de flesta är rörande överens om: Äta bör man! Därför tänkte jag tipsa om några matiga favoriter som alla har någon form av koppling till detta avlånga land i Norr. Här kommer några svenska favoriter från
  • Hötorgshallen har alltså stängt måndagen
    I morgon är det Sveriges nationaldag och det tänkte vi fira med att ha lite långledigt. Hötorgshallen har alltså stängt måndagen den 6 juni, men på tisdag är vi tillbaka igen som vanligt!
  • Sommar, sol och nya numret av Hallen, kan det bli bättre? Hötorgshallens finfina tidning är inne på sitt tionde nummer och återigen ges tillfälle att stifta närmare bekantskap med hallens handlare och sortiment. Ett grillreportage finns givetvis med i sommarnumret med både fågel- fisk och köttrecept. Mahieddine på La Gazelle berättar närmare om butikens historia, sitt matintresse och relationen till sin mammas mat. Och plocksidorna är fyllda med spännande tips i pastelliga nyanser. Välkommen att
  • Eller som Fromageriets egen Dr Käse uttryck
    Camaggione Stravecchio är en italiensk grottlagrad ost som passar perfekt som antipasti. Eller som Fromageriets egen Dr Käse uttryckte det: ”Jag skulle bjuda på Camaggione Stravecchio innan den stora ostbrickan”. Osten är tillverkad enligt tekniken pasta filata, vilket innebär att man pressar ostmassan flera gånger och spinner den förhand för att få en riktigt god och krämig ost. Mozzarella är ett annat exempel på en ost som är tillverkad på detta sätt. Efter att ha