Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Idag var jag förbi vår kundtidning Hallens redaktion för att prata lite idéer inför kommande nummer. Kan skvallra om att det kommer, precis som tidigare nummer, innehålla allt möjligt fantastiskt. Här på bilden ser ni redaktör och praktikant. En prisad tidning. De två senaste åren har Hötorgshallens kundtidning Hallen vunnit Sveriges bästa kundtidning. Nästa nummer av Hallen finns att hämta i saluhallen gratis från och med 10 mars. Är det något särskilt du skulle vilja
  • Lakritspulver
    Vad sägs om lakritskryddad rådjursstek, lakritsdressing, bröd med doft av lakrits – eller varför inte en Liquiricino, lakritskaffe? Lakrits kan vara så mycket mer än det där beroendeframkallande godiset som fastnar i tänderna. P&B Delikatesser i Hötorgshallen har börjat sälja lakritspulver i fina plåtburkar som passar till både morgonfilmjölken och middagssteken. Finns i smakerna söt, salt, chok & krisp. Lakritspulver från Haupt Lakrits i fin – och praktisk – plåtburk. Lakrits i mat är inte bara gott,
  • Ifall veckan känns grå, middagsinspon låg oc
    Efterrätt med regnig vy av Aisha Yusaf och Kajsas fisksoppa av Boularbah. Ifall veckan känns grå, middagsinspon låg och vädret fientligt finns det en god kur som tar dig igenom januaris resterande dagar: Kajsas fisksoppa. Den har figurerat på bloggen förr men goda saker tål att upprepas. Omfamna din inre pluvipfil (en person som älskar regn) och värm dig med en soppa som för tankarna mot havsdrömmar och reseminnen. En redig klick aioli, stenugnsbakad bröd
  • Jag är precis hemkommen från stelfrusna landskap och bastubad i Seinäjoki i Södra Österbotten, Finland. Hos familjen Koskenkorva (ja, de hette faktiskt så) blev vi bjudna på klassisk redig finländsk husmanskostbuffé. Den roligaste maten var nog sillen inlagd i gin eller vodka, och surkålen kokad i öl. Varför? Jo för att de finska männen tyckte denna mat var äcklig och enda sättet att få dem att äta upp var att blanda den med alkohol, förklarade vår värddam.
  • t är formen på kakan som gör den utmärkande
    Bundt-kakan har blivit en amerikansk klassiker men egentligen är den mer av en europé. Det är formen på kakan som gör den utmärkande och inte innehållet. En man vid namn Henry David Dalquist sägs ha uppfunnit Bundt-kakans form på 50-talet, och visst påminner den något om en sockerkaksform? Namnet klingar dessutom lite svenskt och företaget som tillverkar bundt-formerna heter Nordic Ware. Kanske har nordiska bagare haft en finger med i skapandet? Oavsett anor är det
  • Socker lämpas sig särskilt bra för 3d-skrivare och inom en snar framtiden kommer det gå att skriva ut födelsedagsbarnet i sockerminitatyr som tårt-topping. Hur ser utskriven mat ut? Tänk sockerkakor och brownies med företagsloggor och grönsaker i form av dinosaurier och racerbilar för att få barn att äta broccoli och ärtor. Utskriven pasta och ingredienser med en hållbarhet på 30 år. Snart är matskrivare för hemmabruk ett faktum och insekter, gräs, alger och sjögräs blir
  • ust nu råder det frukostfeber på instagram.
    Yoghurtskål med muesli och frukt av Laura Ford nutrition och kakaogröt med morot, apelsin och banan av Sophia Burkard. Just nu råder det frukostfeber på instagram. Det trendigaste i matväg är att äta frukost till alla mål, gärna i en rund skål med torkad frukt och nötter i vackra konstellationer på toppen. Sesamfrön, rostade pumpakärnor och solrosfrön ligger som strössel över en bas bestående av yoghurt eller gröt. Acai (ett litet, lila superbär fullproppat med
  • För någon månad sedan hade Hötorgshallen finbesök av Koreansk tv. Resultatet av detta finns att beskåda här och bland guldkornen finns fina intervjuer med handlare, kunder och även en sällsam fascination för kölappssystem och automater. Entusiastiskt visar programledaren Samuel runt i hallen och berättar dess historia för koreanska tv-tittare. En av de finare delarna av tv-inslaget var de historiska klippen som visar ett livfullt Hötorg med tillhörande saluhall från 50- och 60-talet, även innan den
  • Juvelfärgade sushibitar och en tonfisk i storformat. Ifall december är sillens månad så är januari definitvt sushins tid. Nyårslöften ska uppfyllas, träningspass avbockas och jobbeftermiddagar effektiviseras. Sushin är den perfekta snabbmaten i årets första månad – en hjälte i fullbokade scheman och stillasittande eftermiddagar. I allt detta kämpande förtjänar du förstås förstklassig sushi. Det vill säga Tokyo Diners sushi. Tonfisk-stek i Californien-stuk och Tokyo Diners servering. Futomaki-rullar och nudelsoppa med grillade räkor och pak choi.
  • Tröttnat på det sedvanliga fredags chips-och-dippandet? Hos Mi Esquina i Hötorgshallen kan du inhandla dessa små gulliga men kryddiga ”pärlebandskorvar”. Perfekt storlek för att ha som mingelmat eller korvsnacks till en skummande öl. Mi Esquina är specialiserade på latinamerkianska delikatesser och just dessa små korvar kommer från Chile. Komplettera med ett gäng Empanadas, goda röror eller lite Queso Fresco (chilensk färskost). Läs mer om butiken i min handlarintervju med ägarinnan Rowena.