De flesta har börjat jobba igen efter semestern och innan man vant sig är man kanske lite extra trött. Därför hittade vi några superenkla efterrätter som förlänger smaken av sommar och är lätta att fixa, kanske av bären du plockat under sommaren? Sandins frukt och grönt har förstås annars plockat dem åt dig.
#1. Bär med limeskal
Lägg upp valfri mängd blåbär och/eller hallon på varje persons desserttallrik. Riv skal från ekologisk lime i en liten skål och blanda med rörsocker (kan uteslutas). Lägg en stor klick rysk yoghurt bredvid bären och toppa med lime- och sockerblandningen. Mums!
#2. Sviss med citron, björnbär och lakrits
Vispa vispgrädden och blanda den med lakritspulver och florsocker. Varva grädden med vaniljglass, lemoncurd, björnbär och maränger. Dekorera gärna med mynta.
#3. Varvad bärdessert med pumpakärnor och honung
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Blanda honung med kardemumma och varva sedan kvarg med bär och kardemummahonung. Toppa med pumpakärnorna.