tjugotre år sedan öppnade Melanders i Hötor

Handlarintervju med Melanders fisk

Melanders1

Påsk, studenten och midsommarafton är givna fiskhelger för många. För tjugotre år sedan öppnade Melanders i Hötorgshallen och många kunder återvänder än idag för den rimmade laxen, de lena rörorna och spänstiga marulkarna. Magnus Nyström har jobbat i hallen hos Melanders i drygt 7 år och vittnar om den fantastiska kunskapen som finns bakom de dignande diskarna. Denna vecka delar han med sig av sina och kundernas egna favoriter:

Vilken är din favoriträtt hos Melanders?
King-crab-salladen som är kryddad med charlottenlök och dragon! Och hummerskagenröran som innehåller rostad vitlök och svartpeppar. Det är ”Hötorgs-style” på dem, du kan inte hitta samma i någon annan Melander. Passar perfekt på till exempel en skiva krispigt, rostat bröd.

Vilken är kundernas favorit?
Skagenröran, skaldjurslasagnen och lax i alla dess former. Det är ”svenne-grejerna” som säljer bäst helt klart. Vi säljer även mycket ostron, bland annat till Kajsas fisk som är en restuarang nere i hallen.

Vad är det bästa med att jobba på Melanders?
Alla som jobbar där är extremt matkunniga. Det finns verkligen stor kunskap att ta del av.

Melanders2

Melanders
Bilder av Anders Bergersen