ylor träffade Johanna på en pub i Nordirland

Taylors and Jones i Hötorgshallen

Taylor and jones 1
Pork pies and Cornish pastries

taylor and jones 2

taylor and jones 3
Historien om Taylors and Jones börjar med kärlek, precis som de flesta kundernas möte med deras sortiment. Taylor träffade Johanna på en pub i Nordirland och flyttade till Sverige där han tyckte att korvutbudet i Göteborg var bristfälligt. Han började tillverka egna “bangers” som han sålde på fester och i sitt kvarter. Snart började efterfrågan öka och han införskaffade en van för att kunna köra längre sträckor och leverera korven, då träffade han Jones, som precis sålt sina restauranger och hade pengar att investera i något fantastiskt.

Första butiken poppade upp på Hantverkargatan i Stockholm, ett passande namn för de handgjorda delikatesserna. Sedan fortsatte framgången och nådde ända fram till Stockholms mathjärta: Hötorgshallen. I butiken i på saluhallens övre plan dignar diskarna av hänförande smakkombinationer och sagolika pajer och piroger.

Fläskkorvar med honung, lammkorvar med getost och nötkorvar med chipotle trängs brevid hängmörade ryggbiffar och marmorerade t-bones. Brevid ligger en lunchrestaurang där utsikten från sittplatserna vetter ut mot Slöjdgatan och Hötorget. En solig dag är en kycklingkorv med citron och chili rena himmelriket där i sällskap med den glada och bubbliga personalen. En regnig dag är deras kokbok ett himmelrike för hemma-hantverk. Här är ett recept från boken som finns att köpa i butiken i Hötorgshallen.

taylor and jones 4
Vy från korvdisken hos Taylors and Jones i Hötorgshallen