är dessutom superenkelt att göra själv, då b

Hemlagat iste med persika, honung och citron från Himalaya

iste kejsarens blomma himalaya 1
Iste är den ultimata sommardrycken: läskande utan att bli för söt och perfekt tillsammans med klirrande isbitar i immiga glas på stranden. Det är dessutom superenkelt att göra själv, då blir det även enklare att hålla koll på innehållet. Till exempel blir konserveringsmedel och tillsatser överflödiga när det ändå ska drickas inom några timmar efter att det är ihopkokat.

iste kejsarens blomma himalaya 2
Fördelen med att göra eget iste är att det finns så otroligt mycket mer smaker att välja mellan. Vilket te i lösvikt som helst går bra, och även gröna varianter passar fint. I Japan är isteet ofta gjort på grönt te och smaksatt med citron och honung, det blir precis lika gott som vanligt svart te, smaken blir bara snäppet friskare.

iste kejsarens blomma himalaya 3
Det svåra är inte själva tillredningen utan tålamodet som krävs när det är klart och behöver kylas ner. Det lagas precis som vanligt med varmt vatten, silat te och tillsatt citron och honung, sedan låter du det stå några timmar i kylskåp och så är det klart. Servera iskallt med persikoklyftor för särskild sommarfeeling.

iste kejsarens blomma himalaya 4
Skål för egengjort iste! Och för den som inte har tid eller lust att laga själv så finns det färdigt att köpa i fina glasbehållare hos Himalaya i Hötorgshallen. Därifrån kommer även teet ovan som heter Kejsarens blomma och är ett grönt te med smak av persika.