På den här drömmiga strandrestaurangen i Tel Aviv rör de ihop en alldeles särskilt god tzatziki.
Den skiljer sig inte alltför mycket åt från vanlig tzatziki, men tillräckligt mycket för att inspirera inför sommarens rörigheter.
Först behöver du en riktigt bra yoghurt. Här användes Labneh, en tjock och krämig yoghurt från mellanöstern. Enkel att göra enligt internet (men du kan såklart köpa färdig grekisk, turkisk eller rysk yoghurt om du föredrar det).
Sedan behöver du riven gurka och då enbart skalet, så välj gärna ekologisk. Skalet innehåller inte lika mycket vatten som innehållet av gurkan och därför blir inte tzatsikin lika vattnig när du river skalet. Av innehållet kan du göra gurkstavar och doppa i tzatzikin.
Utöver gurkskal så ingår en generös mängd färska örter och vitlök. Örterna kan vara precis vilka du vill, till exempel: mynta, citronmeliss, dill, koriander osv..
Labneh:n in i skålen, lossad från sin kökshandduk.
Let it rain med örter och gurkskal.
I med något syrligt, till exempel citronjuice eller som ovan: rödvinsvinäger.
Smaka av med salt och svartpeppar.
SÅ GOTT! Sommaren är räddad. Nu behöver du bara bröd, lite sol och en picnicfilt.