Den här pastarätten går både snabbt och är lite vardagslyxig – perfekt att servera en fredagskväll ihop med ett glas rött. Ingredienserna hittar du förstås i Hötorgshallen.
Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel
Serves: 4
Ingredients
- 400 g pappardelle eller tagliatelle
- 3–4 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 500 g svamp, vi valde kantareller och skogschampinjoner
- 5 msk olivolja extra virgin
- ca 1 dl pastavatten
- 2–4 msk vit tryffelolja
- ca 1 dl riven parmesanost
- finrivet skal från en halv citron
- 1 näve ruccola
Instructions
- Koka pastan enligt anvisning, kom ihåg att spara lite av pastavattnet när du häller av.
- Skiva och stek svampen i olivolja tills den fått en brun fin färg.
- Tillsätt den tunt skivade vitlöken och stek någon minut ytterligare, tillsätt sedan den kokade pastan och pastavattnet.
- Tillsätt citronskal, tryffelolja, ruccola samt parmesan.
- Blanda ihop allt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar