Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel

Den här pastarätten går både snabbt och är lite vardagslyxig – perfekt att servera en fredagskväll ihop med ett glas rött. Ingredienserna hittar du förstås i Hötorgshallen.

Superenkel höst-pasta med smak av svamp och tryffel
Serves: 4
Ingredients
  • 400 g pappardelle eller tagliatelle
  • 3–4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 500 g svamp, vi valde kantareller och skogschampinjoner
  • 5 msk olivolja extra virgin
  • ca 1 dl pastavatten
  • 2–4 msk vit tryffelolja
  • ca 1 dl riven parmesanost
  • finrivet skal från en halv citron
  • 1 näve ruccola
Instructions
  1. Koka pastan enligt anvisning, kom ihåg att spara lite av pastavattnet när du häller av.
  2. Skiva och stek svampen i olivolja tills den fått en brun fin färg.
  3. Tillsätt den tunt skivade vitlöken och stek någon minut ytterligare, tillsätt sedan den kokade pastan och pastavattnet.
  4. Tillsätt citronskal, tryffelolja, ruccola samt parmesan.
  5. Blanda ihop allt och smaka av med salt och nymalen svartpeppar