Ett fräscht recept som sätter guldkant på helgmiddagen. Det här receptet kommer från Havs egen kokbok. Smaklig öring!
Ugnsbakad öring med rostad blomkålspuré, forellrom och gurksallad
Serves: 4
Ingredients
- </br>Öring:
- 4 bitar öring à 180 g
- 1 msk smör
- 4 dillstjälkar
- salt och peppar</br></br>Blomkålspuré:
- 1/2 blomkålshuvud
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk matolja
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 tsk pressad citron
- salt och vitpeppar</br></br>Gurksallad:
- 1/2 gurka
- 4 rädisor
- 2 msk smör
- 1 knippe dill
- 1 knippe vattenkrasse
- 100 g forellrom
Instructions
- </br>Öring:
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Baka öringen tillsammans med dillstjälkarna i en smord form i cirka 20 minuter.</br></br>Blomkålspuré:
- Skär ned blomkålen i småbitar och stek i matoljan tillsammans med löken och vitlöken tills den blir gyllene.
- Häll i mjölk och grädde och koka tills blomkålen är mjuk.
- Mixa blomkålen till en puré och smaka av med salt, peppar och citronsaft.</br></br>Gurksallad:
- Skala, kärna ur och skär gurkan i bitar.
- Skiva rädisorna.
- Värm försiktigt grönsakerna i smöret så att de blir ljumma.
- Garnera med dillvippor, krasse och forellrom.
Recept ur Hallen #13. Styling & receptbearbetning: Eva Söderström. Matfoto: Eva Hildén Smith.