Merguez är en korv urpsrungligen från Algeriet ”baserad på nöt- och lamm- eller fårkött och kryddad med bland annat spiskummin” om du läser på Wikipedia. Receptet bakom La Gazelles legendariska Merguez i Hötorgshallen är däremot topphemligt. La Gazelle tillagar sina Merguez på lammfärs i egen korvfabrik efter unikt och noga utprovat recept. Resultatet? En himmelsk bästsäljare! Prova själv!
Du kan antingen köpa Merguez råa hos La Gazelles Kött och lägga dem i en stekpanna med en klick smör (Finns det något godare än en klick smör? Ibland känns det inte så.). Eller så kan du köpa redan färdigstekta i La Gazelles andra butik nere i Hötorgshallen där de säljer färdigmat.
La Gazelles tips på tillbehör är att äta korvarna tillsammans med algerisk Chakchouka (stekta grönsaker) och bulgur eller couscous. Merguez hos La Gazelle i Hötorgshallen kostar 200 kr/kg färdigstekta, eller 119 kr/kg råa.