Hösten står i farstun och det är förkylningstider. Oavsett om du är förkyld eller inte, kan det vara både hälsosamt och mysigt att krypa upp i soffan med ett gott grönt te. Himalaya i Hötorgshallen har plockat fram sitt Förkylningste. Ett c-vitaminberikat grönt te blandat med antiseptiska örter. Mums för både smaklök och halsmandel.
Grönt te består av samma teblad som svart te, men skillnaden är att man inte låter tebladen oxidera vilket gör att tebladen behåller många nyttiga ämnen, antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Gröna teer är mer känsliga än svarta, så därför ska man till exempel inte ha för hett vatten när man tillagar sitt te (75-85°C är lagom). Doseringen bör vara ca 1 tsk teblad per kopp. Om du vill nörda ner dig mer i teets historia eller tillagningssätt, hittar du det mesta på sidan Om te.
Foto från Himalayas Instagram, Unsplash, Pexels och Pixabay.