Grönkålschips med parmesan

Grönkålschips med parmesan

gronkalschips-2
Har du också svårt att hålla dina hälsolöften när fredagskvällen nalkas och det är dags att inhandla lite snacks till filmkvällen hemma i soffan? Förra veckan testade jag att göra egna grönkålschips med parmesan och MUMS vilken läckerhet! Dessutom var de superenkla att göra och var klara på under 10 minuter. Passar även som ett lyxigare mingelsnacks eller tilltugg på festen.

gronkalschips-3

Recept: Grönkålschips med parmesan
Ingredients
  • Grönkål i valfri mängd
  • Olivolja, gärna en lite lyxigare variant som ger en god smak
  • Havssalt eller flingsalt
  • Parmesan, riven
Instructions
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skölj grönkålen och torka den så gott det går med lite hushållspapper eller på en handduk. Om den är blöt riskerar du att få mjuka chips.
  3. Sprid ut ett ganska tunt lager av grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Gör hellre flera omgångar än lägg på all grönkål på en gång så att den riskerar att inte rostas tillräckligt.
  4. Häll över olivolja och pudra med havssaltet.
  5. In i ugnen i 3-5 minuter. Håll koll hela tiden och ta ut dem när de är tillräckligt krispiga (precis innan de bränns).
  6. Häll över den rivna parmesanen och låt stå i några minuter så de svalnar och stelnar.