fbpx

Förrätt

Ugnsbakad brie med pecannötter och honung

Det här lagar du på under en minut, när gästerna plötsligt dykt upp på terasstrappan och kylen ekar tom. Du behöver nämligen bara tre ingredienser: brieost, nötter och honung. De två sistnämnda brukar finnas i de flesta skafferi, och eftersom att brie har bra hållbarhet så kan du med fördel låta det bli en basvara …

Ugnsbakad brie med pecannötter och honung Read More »

Ta med röran i en tjusig glasburk på näst

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas

Har du smakat äggsmör någon gång? Oftast äts det som pålägg på karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen. Ta med röran i en tjusig glasburk på nästa knytkalas, det går supersnabbt att laga och oftast har …

Recept på Äggsmör -> perfekt för knytkalas Read More »

ka små munsbitar fyllda med havssälta och fr

En förrätt att se (äta) mer av 2016

En nyårsrätt som gärna skulle kunna få göra comeback lite oftare under året är löjromsrutor med crème fraiche och rödlök. Dessa friska små munsbitar fyllda med havssälta och frasighet i kombination med den lena fraichen gör vilken fredag som helst lite ljusare. Ett behövligt inslag såhär i årets mörkaste första månader. Tillsammans med ett högt …

En förrätt att se (äta) mer av 2016 Read More »

Veckans vara är ett riktigt vårtecken: spa

Gotländsk sparris från Sandins

Salt, timjan och citron – goda sparriskamrater. Veckans vara är ett riktigt vårtecken: sparrisen! Gotländsk sparris för att vara mer specifik. Sparris kan både kokas, stekas eller grillas och passar lika bra i soppor som sallader, till lamm eller spaghetti. Proiscuttio-inlindad sparris är en klassiker på sommarens smörgåsbord, likaså smörstekta stjälkar med riven parmesan. Hos …

Gotländsk sparris från Sandins Read More »