Vilken är handlarnas egna favoriter på det traditionella julbordet? Och vad är deras tips till dig som kanske är sugen på att uppgradera ditt julbord med en ny smak? Så här svarade tre av Hötorgshallens eminenta handlare på frågorna:
Agnes Dahlberg från Teboden Charabang
Vilken är din personliga favorit på julbordet?
– Förra året började jag att göra vegetarianska köttbullar på couscous, citron, morot och kummin. Det blev en ny favorit!
Vad är ditt tips om jag vill uppdatera mitt julbord i år?
– Förutom mina vegetariska köttbullar så rekommenderar jag att leta efter alternativ från andra länder. Den svenska julmaten är ganska grå. Testa till exempel japanskt!
Bullen Okur från Turkiska delikatesser
Vilken är din personliga favorit på julbordet?
– Jag firar inte jul eftersom jag kommer från Turkiet, vi äter inte julbord.
Vad är ditt tips om jag vill uppdatera mitt julbord i år?
– Jag tycker man kan testa att byta ut de svenska korvarna mot turkiska lammkorvar! De är lite kryddigare och jättepopulära i Turkiet.
Cesilia Sparrvardl från Pierias Livs
Vilken är din personliga favorit på julbordet?
– Jag älskar de finska jullådorna, som morotslåda och kålrotslåda.
Vad är ditt tips om jag vill uppdatera mitt julbord i år?
– Då tycker jag man ska addera lite småplock i form av till exempel oliver och vindolmar. Just vindolmar passar väldigt bra till jul!
Den här enkäten går även att hitta i senaste numret av vår kundtidning Hallen.