Turkiska delikatesser

Världens bästa streetfood firas: Kebabens dag

Den 11 september är Kebabens dag och bör förstås firas med en riktigt god kebab till lunch eller middag. Kanske vill du söka dig till rötterna – åtminstone i Sverige? Hötorgshallen var ett av de första ställena som serverade kebab i Sverige. Året var 1979 och både Izmir kebab och Master kebab lockade nyfikna stockholmare till Hötorgshallen. Kebaben i Hötorgshallen håller (föga förvånande om vi får säga det själva!) hög kvalitet och allt kött produceras […]

Världens bästa streetfood firas: Kebabens dag Läs mer »

En guldgruva i lunch-Stockholm – Turkiska delikatesser

Bilder av pihse och robinoscarlarson. Till Turkiska Delikatessers hörna i Hötorgshallen flockas mängder med folk dagligen, den som en gång testat deras så kallade turkburgare tar inte sällan med sig någon för att tipsa. Klientelet består av alltifrån lunchande kontorsnissor till fritidshungriga tioåringar och dedikerade veganer (japp, de har även veganska och vegetariska alternativ). Kändisfaktorn är hög men den kanske största kändisen är burgaren själv, den som inte känner till turkburgaren har inte lunchat i

En guldgruva i lunch-Stockholm – Turkiska delikatesser Läs mer »

3 handlare svarar om deras julbordsfavoriter

Vilken är handlarnas egna favoriter på det traditionella julbordet? Och vad är deras tips till dig som kanske är sugen på att uppgradera ditt julbord med en ny smak? Så här svarade tre av Hötorgshallens eminenta handlare på frågorna: Agnes Dahlberg från Teboden Charabang Vilken är din personliga favorit på julbordet? – Förra året började jag att göra vegetarianska köttbullar på couscous, citron, morot och kummin. Det blev en ny favorit! Vad är ditt tips

3 handlare svarar om deras julbordsfavoriter Läs mer »