Den 11 september är Kebabens dag och bör förstås firas med en riktigt god kebab till lunch eller middag. Kanske vill du söka dig till rötterna – åtminstone i Sverige? Hötorgshallen var ett av de första ställena som serverade kebab i Sverige. Året var 1979 och både Izmir kebab och Master kebab lockade nyfikna stockholmare till Hötorgshallen.
Kebaben i Hötorgshallen håller (föga förvånande om vi får säga det själva!) hög kvalitet och allt kött produceras på plats och levereras till kebabrestauranger runtom i Stockholm. Ursprungligen kommer kebaben från Mellanöstern, som har en lång tradition av att äta grillat kött med bröd. I Istanbul fick kebaben sin verkliga spridning till gatukök under 1960-talet. På 1970-talet spreds kebaben till Västtyskland med tyska immigranter och blev omedelbart mycket populär.
Omtyckt kebabrulle från Hötorgshallen!
Vi har idag flera kebabställen i Hötorgshallen och lovar att du inte kommer bli besviken. Lite av charmen med den här maten är att äta den just som streetfood, i farten mellan ärenden. Välkommen!