Adventskalender lucka 5: Dulce de Leche från Latinamerikanska Livs

I lucka 5 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi kolakräm från Latinamerikanska Livsmedel.

Dulce de leche betyder marmelad gjord på mjölk och består av nämnda huvudingrediensen som fått koka med socker i flera timmar. Tänk den doften i köket! Kolakrämen används sedan på alltifrån tårtor, i glass, som fyllning i praliner eller kakor.

Olika länder i Latinamerika har olika versioner av Dulce de Leche. I centrala Mexico görs den på getmjölk medans den i norr kokas med komjölk. På Dominikanska republiken lagas krämen med lika delar socker och kanel och serveras sedan som fudge. I Puerto Rico kokas kalaset med osötad kokosmjölk och i Panama serveras krämen med knäckig yta.

Latinamerikanska Livs erbjuder just nu en stor glasburk på nästan ett halvt kilo Dulce de Leche för bara 70 kr. I Latinamerika är Havanna ett välrenommerat märke i premium-segmentet, en perfekt julklapp med andra ord – både för den som känner till märket och den som inte prövat Dulce de Leche ännu.

Du hittar Latinamerikanska Livsnedre plan i Hötorgshallen

Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med nya erbjudanden och produkttips varje dag. Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa morgondagens lucka!