Nyheter

Nu är det dags igen, ett alldelles nytt num

Hallen nr 6 – sommarnumret är ute!

Jordgubbstårtor och andra sommarviktigheter. Nu är det dags igen, ett alldelles nytt nummer av Hallen kommer ut denna vecka (nr 6 närmare bestämt). Detta sommarnummer är proppat med god mat, precis som vi planerar att vara i sommar! Tur då att inspirationen räcker långa vägar, nu kan du följa med på latinamerikansk grillfest, förbereda filtslappande med sommarlätta picknickrecept för att sedan fördjupa dig i super foods som smoothies och téer för att få fart på […]

Hallen nr 6 – sommarnumret är ute! Läs mer »

Litet köksutrymme behöver inte betyda dåli

The Kitchen Library – låna köksredskapen med ”sharing economy”

Låna den perfekta vispen. Litet köksutrymme behöver inte betyda dåliga köksredskap. Köksmaskinerna är kockens vapen – blendern, dehydratorn, högtryckskastrullen, fritösen och skivmaskinen är de trogna soldaterna som tar dig igenom otaliga måltider och högtider. För att inte tala om de livsviktiga glassmaskinerna, crepe-plattorna och muffins-makar-maskinerna. Hjälpredorna är många men köksutrymmet och budgeten är inte alltid med på noterna. I Kanada, hos The Kitchen Library, är lösningen att låna det du behöver i köket för tillfället.

The Kitchen Library – låna köksredskapen med ”sharing economy” Läs mer »

igt välkomna Thelins!Sväng förbi och köp m

Thelins slår upp portarna i Hötorgshallen

Idag öppnar Thelins upp sin sprillans nya butik i Hötorgshallen! Den vackra arkitektritade interiören är alldeles sprängfylld med gyllene bullar, utsökta tårtor, suktande muffins och förstklassigt kaffe. Hjärtligt välkomna Thelins! Sväng förbi och köp med fredagsdesserten och lördagslimpan efter jobbet, butiken är öppen till 18.30 idag, som resten av hallen.  

Thelins slår upp portarna i Hötorgshallen Läs mer »

passade på att intervjua Peder Edvingsson, r

Hallen i hallen

Idag var tidningen Hallen i Hötorgshallen för att fotografera inför nästa nummer som kommer ut i slutet av maj. Vi passade på att intervjua Peder Edvingsson, redaktör och Anders Bergersen som tar alla fina suktande fotografier. Vad blir det för tema i nästa nummer av Hallen? Sommartema med mycket fokus på picknick och grill. Vad är det som gör Hallen så bra? Det är en bra inblick i vad alla som jobbar i Hötorgshallen faktiskt

Hallen i hallen Läs mer »

utan ramar var det fullt med inspiration kr

Stor trend på årets trädgårdsmässa: odla ätbart!

Just nu pågår trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö och vi hade hört att det skulle handla om ätbart i år, så vi begav oss dit för en trendspaning. I montern Rum utan ramar var det fullt med inspiration kring hur du kan odla stadssmart. Här är till exempel ett fiffigt tips på hur du kan använda Espresso House fina kopp, ett mjölkpaket eller varför inte någon annan fin förpackning du hittar (i Hötorgshallen förstås): Att

Stor trend på årets trädgårdsmässa: odla ätbart! Läs mer »

har till exempel ett helt avsnitt bara om o

Vårkänslor i nytt nummer av Hallen

Hötorgshallens egna tidning Hallen har precis kommit ut med ett rykande färskt vårnummer fullmatat med inspiration, tips och smarriga recept. Vi har till exempel ett helt avsnitt bara om oliver. Det här kan du läsa på omslaget av tidningen: Årets allra första nummer kommer mitt i årets allra fräschaste årstid. För just nu handlar det mycket om lätthet i smak och i tillagning, något som inte minst Linda Lundgren visar i sin lek med några

Vårkänslor i nytt nummer av Hallen Läs mer »

som både smakar och doftar (och ibland till

Välkommen till Hötorgshallens nya matblogg!

En riktig saluhall måste ha en riktig saluhallsblogg, tänkte vi – hjärtligt välkommen in i värmen! Här samlar vi alla möjliga matiga recept, fiffiga tips och läcker inspiration från hela världens saluhall – ibland anpassat för någon högtid, särskilt solig grilldag, söndagsmiddag och ibland bara för en helt vanlig trött torsdag. Vi tar dig med på resor som både smakar och doftar (och ibland till och med låter). Då och då ordnar vi någon smaskig tävling så kom ihåg

Välkommen till Hötorgshallens nya matblogg! Läs mer »