Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Ibland behövs ett hands on, steg-för-steg och bild-för-bild, enkelt och nyttigt recept med max 5 ingredienser. Det här är ett sådant. En lätt gratäng som passar att servera till gäster eller till sig själv, den funkar orimligt bra i matlådan och är förbaskat smakrik för att vara så nyttig: Du behöver en skivad zucchini (osthyvel funkar utmärkt), två rivna morötter, 500 g kycklingfärs, en hackad lök, tre buljongtärningar i valfri smak och en skvätt olivolja.
  • Carls deli går du till när du är sugen på riktigt vällagad pasta. Allt lagas från grunden av skickliga kockar som står precis intill serveringsdelen och blickar ut över de lunchande gästerna. Stämningen är verkligen alltid på topp, det enda kruxet är att haffa ett bord då det är fullsatt för jämnan och restaurangen tar inte emot bordsbokningar. Vilket ju är det bästa betyget en restaurang kan få, och dessutom är det rätt demokratiskt: först
  • Svampsäsongen, är den inte himla mysig? Att kliva i ett par gummistövlar, gå ut och leta efter fynd i skogen med någon man tycker om (en själv till exempel) och sedan gå hem och laga någon smarrig svamprätt. För den som är alltför mycket stadsmänniska för att själv vara lockad att leta bland stock och grenar finns färsk svamp att köpa i Hötorgshallen hos Sandins frukt och grönt! Varför inte passa på när det är
  • Jobb och skolhösten är igång för många vilket innebär att frukosten lämnar lunchen i form av brunchen och blir sitt egna mål igen. Det blir viktigt att äta som en riddare för att orka med hela dagen, om än en fattig sådan efter sommarens bravader… Fattiga riddare, eller french toast som de kallas, kan vara en av de mer genialiska rätterna. Gammalt bröd blir godare än det var nybakad, tack vare ett hopkok av det
  • Än är inte sommaren slut, eller hur? Här kommer ett ljuvligt recept på strömming som du serverar tillsammans med karamelliserad rödlök med lingon och potatismos. Perfekt en sensommarkväll! Strömming med karamelliserad rödlök med lingon och potatismos Serves: 4 Ingredients STRÖMMING 600-700 g strömmingsfiléer 1 aska (33 cl) ljust öl 1 tsk salt 23 msk smör 3 dl havregryn till panering</br></br>KARAMELLISERAD RÖDLÖK MED LINGON 2 rödlökar 1 msk olivolja + 1 msk smör 1 msk socker
  • Få livsmedel signalerar lyx på samma sätt som ostron. Och vem gillar inte lyx? Inför Ostronets dag, den 2 september, tänkte vi tipsa om några goda ostronrecept. Och om du inte skulle få nog av att avnjuta dessa havets läckerheter på tallriken så kan du åka och fira Ostronets dag tillsammans med Ostronakademin (ja, den finns) och heja fram vinnaren i SM i ostronöppning. 4 lyxiga ostrontips: Ostron med gurka och pepparrotsvinägrette Ostron New Orleans
  • De flesta har börjat jobba igen efter semestern och innan man vant sig är man kanske lite extra trött. Därför hittade vi några superenkla efterrätter som förlänger smaken av sommar och är lätta att fixa, kanske av bären du plockat under sommaren? Sandins frukt och grönt har förstås annars plockat dem åt dig. #1. Bär med limeskal Lägg upp valfri mängd blåbär och/eller hallon på varje persons desserttallrik. Riv skal från ekologisk lime i en
  • Barigoule består av brässerade kronärtskockor som fått smak av vin, vinäger, och örter. Rätten kommer från Provence i södra Frankrike och passar alldeles utmärt till smörstekta piggvarfiléer. I Sverige är kronärtskockans skördetid under sensommaren och hösten så skippa den importerade och tillaga svensk kronärtskocka istället. Med lite tur har Sandins fått in en omgång svenska kockor, slå en pling och dubbelkolla (📞 084112889). Piggvar väljer du för det möra, fasta köttet som gör fisken lite
  • På onsdag 23 augusti är det Köttbullens dag! De små bollarna med potatismos och lingsonsylt som blivit något av en symbol för Sverige. I Hötorgshallen köper du de mest perfekta köttbullarna hos Saluplats Husman. De är specialicerade på svensk husmanskost och deras köttbullar rullas för hand i Hötorgshallen. Instagrammaren jvcw_ (bild t.v.) skriver: ”Upgraded from IKEA meatballs.” Och geniesmith (bild t .h.) skriver: ”We have arrived in Stockholm! 🇸🇪 First meal: Swedish meatballs and lingonberry juice.”
  • Nu prunkar det av grönska i mångas trädgårdar och balkonglådor, och det är dags att skörda örterna av ditt hårda arbete under sommaren. Eller hårt och hårt, mynta växer ju lite som ogräs i Stockholm. Men ogräs är det ju inte, tvärtemot är mynta så väldigt friskt och gott, för att inte tala om hälsosamt (säg hejå till huvudvärk och hudirritation till exempel). Men vad ska en göra med alla blad? Sirap till exempel! Sirap