Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Den gröna tallriken tas på största allvar i Kalifornien och olika trender utlöser varandra. Senast var det kale-salladen som dominerade kändisarnas instagramflöden och dessförinnan skulle salladen drickas i juiceform tillsammans med frukt och fibrer. Nu är det sprouts som gäller och brysselkål har blivit den hetaste salladsbasen på östkusten. Brysselkålen rivs i en matberedare och de robusta bladen fångar upp dressingen på bästa sätt. Dessutom håller sig salladen krispig och fräsch, du kan blanda ihop
  • För några veckor sedan gick vi igenom det hawaiianska matbegreppet lomi lomi och nu är det dags för Donburi. Poke bowls har blivit mäkta trendiga i Stockholm på senare tid, de är hälsosamma och färgranna – perfekta till lunch och dessutom har ett antal nya aktörer dykt upp som erbjuder Poke till lunch, inte minst Hötorgshallens egna Noodle Mama. Ifall du vill laga en Poke själv så är grunden enkel. Ordet betyder ”dagens fångst från
  • Plura är en av Hötorgshallens återkommande kändiskunder. I höstnumret av tidningen Hallen 2014 delade han med sig av några recept baserade på ingredienser inhandlade i Hötorgshallen. Vad sägs om lammstek med potatisstomp, béchamelsås och gratinerad blomkål och broccoli? Ingredienserna till det här receptet hittar du bland annat hos La Gazelle, G. Nilssons livs, Latinamerikanska livsmedel och Sandins frukt och grönt. Pluras lammstek med tillbehör Serves: 4-6 Ingredients LAMMSTEK, 130 MINUTER 1 lammstek med ben på
  • Anja Forsnor bloggade för ett tag sedan om sina inköp i Pierias Livs. Himla kul tycker vi, och vill därför passa på att berätta lite mer om tre av de superpulver hon inhandlade och hur du kan använda dem! 1. Kikärtsmjöl Kikärtsmjöl kallas gram på Hindi och är rikt på både protein, mineraler och fibrer. Det är även skonsamt för magen. Förutom det självklara användningsområdet – falafel, som ju är kikärtsbaserade – funkar det också i till
  • Augusti är det nya januari var det någon som sa. Och visst är hösten på försiktig ingång men det för ju inte bara ondo med sig, särskilt inte i matväg. Nu är potatisen inne i sin bästa säsong och tryfflarna börjar kika fram på handlarnas butikshyllor. Som bekant så passar tryffel till allt, från tortellini till pizza, men det är något särskilt med tryffel i potatismos. Potatismos är ett lustigt tillbehör, många kockar vill knappt
  • När hösten kommer är det många som känner att de har mer tid att laga mat. Alla goda råvaror hittar du förstås i Hötorgshallen, men frågan är: Vad ska man laga? När inspirationen tryter är det bra att ha härliga kokböcker att ta till. Här är 5 nya och äldre kokböcker som har ett tema gemensamt – det ska vara hälsosamt: 1. En god morgon av Anja Forsnor Fler och fler väljer att variera sin
  • Idag är det nationell kräftpremiär och självklart hittar du både kräftorna och all världens gottigheter till kräftskivan i Hötorgshallen! Fiskeläget har fått in både havskräftor och ljuvliga nykokta svenska signalkräftor från Vättern. Hav har också varit och hämtat fina kräftor från Vättern. ”Samma leverantör, samma kokning och samma storlekar!” hälsar de på sin Instagram (bilden ovan är därifrån). I Hötorgshallen hittar du även alla tillbehören: Västerbottenpajer, hummermidorer, aiolis i olika smaker, osv osv. Ring din
  • Bosphorus har nämligen släppt nyheten röd
    Om du har svårt för att bestämma dig vilken av Bosphorus alla mumsiga röror, filodegskonstverk, eller välkomponerade sallader du ska ta så är deras ”Myslådan” ett ypperligt alternativ. Den kostar 95 kronor och då får du lite smått och gott ur deras magiska delikatessdisk. Så här ser den ut, Myslådan: Myslådan innehåller följande: Rödbetsplätt Kycklingspätt (svenskt kött) Kikärtsplätt Paprikaröra Kikärtsröra med sesampasta (hummus) Klassisk tzatziki Filodegsrulle (cigarr börek) Bulgur Sallad Perfekt att ta med till
  • Den här cheesecaken gör förstås barn glada, men framförallt dig själv. Du får nämligen gå loss med spritsen som en sann konditor, men ändå inom det beprövade dessertområdet Banana Split. En semester- och fikaklassiker på samma gång helt enkelt. Gå all in med helgbaket innan jobb och skola dragit igång för fullt: Banana Split Cheesecake Prep time: 5 mins Cook time: 40 mins Total time: 45 mins Serves: 10 Ingredients Botten: 100 gram smält smör
  • I morgon, söndag 6 augusti, är det Brazilian Day i Kungsträdgården. En dag med brasilianskt förtecken. Gänget från Latinamerikanska livsmedel kommer att finnas på plats och grilla picanha och chorizo. De kommer även att presentera några av höstens nyheter i deras sortiment – så ta en sväng förbi Kungsan och säg hej! Det glada gänget från Latinamerikanska livsmedel. Wikipedia om Picanha: ”Picanha är en smakrik köttbit med ursprung i Brasilien. Picanha, uttalas ”pickannja”, är en