Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Finländarna kan det här med bröd. Deras bröddiskar går i helt andra toner än våra bleka varianter här i Sverige – mycket tack vare det klassiska rågbrödet. Rågbröd är dock inte lika kul när det har torkat och därför har Finska butiken tagit fram det här delikata receptet på rågbrödspizza gjort på just torkat rågbröd. Så här säger Rosanna Stobin till Tidningen Hallen, nr 9 2016, med anledning av rågbrödspizzan: ”Rågbröd är världens mest naturliga grej i
-
Det är hög tid att knyta ihop säcken från förra året och ta nya tag. Hötorgshallens blogg uppdateras fem dagar i veckan året runt. Det blir ganska många inlägg tillslut. Därför tänkte jag att det vore på plats med en liten lista över de fem allra mest lästa inläggen från året som gått. Vi börjar med plats nummer fem. #5. Marockanska inlagda citroner Det här inlägget är ett av bloggens allra första inlägg från 2015 men
-
Januari är för många årets fattigaste månad. Det gör den även till en utmärkt månad att finslipa matlådorna. Bloggaren Jessica driver hälso- och livsstils bloggen Jessicas viktiga mål hos Amelia och är något av en expert på matlådor. Vi passade på att fråga henne om hennes allra bästa tips. Hej Jessica! Hur gjorde du för att komma igång med matlådor? – Jag har insett att det är lättare för mig att laga flera rätter på samma gång vid
-
Den som är trött på fläskkött efter julens alla skinkor och prinskorvar kan blicka mot grannlandet Norge där fårkött är en klassisk jultradition. Pinnekjøtt som det kallas är torkat och kraftigt saltat fårkött som får ligga i vatten över natten för att sedan kokas i flera timmar tills det slutligen serveras med kålrabbistappe (en slags rotmos), kokt potatis och sylt av tyttebär (lingonsylt). Traditionen kommer från Vestlandskusten och är en av de viktigaste julrätterna, 31%
-
Januari är tillbakablickandes tid vilket ju är lite knasigt med tanke på att det är nystartens månad. Listor över det gågna året ska uträttas, månader ska utvärderas och höjdpunkter ska utnämnas. Därför kommer här ett av mina personliga favoritrecept från 2016 – lustigt nog från januari förra året: Nigella Lawsons smulpaj! Bli kvitt juläpplema och den sist kanelen i skafferiet med denna lättlagade och lättälskade paj.
-
Blinier med räkor från Fiskeläget. Nyår är munbitens, snitten, kanapén och aperitifens högtid. Även räkornas och skaldjurens. Kanske är det på grund av det tunga julbordet som vi föredrar smårätter och havsmat till årskiftet? Sätt ihop dina blinier i valfri ordning på Havs servering. I Ryssland äts det blinier när det nalkas fest, små plättar av bovete med en klick smetana, kaviar och massvis med finhackad rödlök. Blinierna serveras i slutet av december för att
-
Den här desserten av Leila Lindholm är lösningen för dig med sötsuget på plats och aningen för många pepparkakor kvar i skafferiet från julens firande – en så kallad frozen cheesecake med pepparkaka. Denna glasstårta kräver sin tid i frysen, men är värd varenda iskristall, dessutom är den så vacker att servera med en kvist vinbär och några små myntablad på toppen. Eller en handfull bär som får regna sporadiskt över tårtan. Kanske hela pepparkakshjärtan
-
Virvelkola med kakao och jordnötssmör. Diana Dontsova är en av de klarast lysande stjärnorna på den svenska matfoto-scenen. De fantastiska färgerna, motiven och ljusen skapar närmast oljemålningslika fotografier som sprids med löpande fart över pinterest och instagram (där hon för övrigt har närmare 100.000 följare). På sin blogg By Diadonna delar Diana med sig av trendspaningar, filmtips med matrelatering och inspiration i allt från bordsdukning till hur du firar en stressfri jul. Du får även
-
Kära kunder och bloggläsare, Hoppas ni får en riktigt härlig julafton. Hoppas ni får fira den med era nära och kära, eller i rofylld solitude om ni föredrar det. Hoppas ni får äta all den goda maten ni önskar, eller helt vardagliga måltider ifall det är närmare era preferenser. Hoppas helt enkelt att ni får njutit av ledigheten och vilat ut och gjort precis det ni gillar att göra på er lediga tid, vare sig
-
Följer du Hötorgshallen på facebook? Där lägger handlarna dagligen upp olika erbjudanden på dagsfärska saker och säsongsmässiga läckerheter. Just nu hos Bacio på Hötorgshallens nedre plan tipsas det till exempel om en superduperfint inpackad panettone-kaka: ett julmåste i både Italien och Latinamerika. Bacios Panettone kommer från G.Cova och de har endast ett fåtal kvar så skynda till kvarn! Från Resvilles mathantverk har Bacio dessutom en fin glögg i retro-skrud. Finns i smakerna rabarber samt jordgubb/lakrits.