Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Passande är dessutom att månadens bröd h
    Ett erbjudande för bra för att motstå! Är det någon månad du ska skippa lågkolydratkosten så är det nu. Passande är dessutom att månadens bröd hos Thelins är en höstig och saftig äpple- & valnötslimpa. Perfekt till ostbrickan till exempel. Thelins hittar du på Hötorgshallens nedre plan.
  • I torsdags förra veckan i vårt e-nyhetsbrev gick receptet på de här smarriga kycklingfiléerna ut lagom till helgens middagsplaner. Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept. Det är ett enkelt sätt att imponera på middagsgästerna och dessutom ett mindre beslut att ta i fredagshandeln. Så, prenumerera och få recept plus dryckestips och
  • 👉🏽 Surfa in på: http://www.
    Glada nyheter! Vi är nominerade i Svenska Designpriset för vårt jobb med Hötorgshallen och tidningen Hallen! Men du, vi behöver din hjälp. 👉🏽 Surfa in på: http://www.designpriset.se/rostning.php scrolla ner till ”1D – Redaktionellt – Kundtidning – print” klicka på “Rösta” under Hallen #9 2016 och sedan “Gå vidare till nästa steg” längst ner på sidan. Fyll i epostadress och glöm inte att verifiera din röst via mailet du får skickat till dig. Tack för hjälpen, du är
  • Kantarellstuvning, champinjonomelett och tryffelpasta. Det är svampsäsong och dags att fira in skogens guldklimpar. Den 4e september är det svampens dag och Sandins frukt och grönt har laddat med bland annat svenska kantareller. Här hittar du även ett recept från dem på hur du gör en ugnsbakad röding med potatispuré och stuvade kantareller. Carl’s Deli säljer många olika tryffelprodukter, bland annat denna delikata Fagottino fylld med tryffel. Eller varför inte mixa både kantareller och tryffel
  • Hallonkräm, gojibär, blåbärssoppa och varma hjortron. Tänk att ett litet bär kan smaka så megamycket! Även hösten bjuder på bäriga smaker, så därför tänkte jag att det var dags att ta reda på vilka bär som är Hötorgshallens handlares favoriter. Expertenkäten återfinns även i sommarens nummer av tidningen Hallen, nr 10, 2016. Cesilia Sparrvardl från Pierias Livs ”Inkabäret, det är lite syrligare och har en fräschhet jag gillar. Det innehåller även mycket B-vitamin som är bra för oss kvinnor, det stärker naglar,
  • En söt marängdans med syrliga toner av citron, granatäpple och yoghurt! Pavlovan som har fått sitt namn av prima ballerinan med samma efternamn, är en utsökt dessert eller kalastårta. Jag har tidigare bloggat om den prima pavlovan, men här kommer även ett smarrigt recept på hur du gör en alldeles egen! Receptet är skapat av kocken Olle T Cellton och publicerades i tidningen Hallen, nr 10, 2016. Pavlova med citroncurd, granatäpple och yoghurtsorbet Ingredients CITRONCURD 3 citroner,
  • Christers drev på 70-talet Johanna i Göteb
    På fredag kommer kocken Crister Svantesson till Hötorgshallen och gästspelar hos Hav. Christers drev på 70-talet Johanna i Göteborg och tillsammans med Leif Mannerström grundade han då den allra första svenska restaurangen med inspiration från det franska köket. Han har även deltagit i Kock-VM, Kockarnas kamp på TV4 och Bocuse d’Or i Lyon hela två gånger. En legend helt enkelt! Och en definitiv anledning att besöka Hötorgshallen på fredag, inte bara kan du köpa hem den
  • Att göra plättar är inte bara lätt, det
    Lätt som en plätt heter det ju, men faktiskt av en anledning. Att göra plättar är inte bara lätt, det är också väldigt väldigt mumsigt. Förutom att du kan äta dem som efterrätt med söta bär, glass eller massor av ringlande lönnsirap, så går det även att göra lite matigare varianter av dem. Här kommer inspiration till hur du kan göra plättar på tre olika sätt. Zucchiniplättar med smak av Grekland! Blanda i riven zucchini och
  • September kanske är lite tidigt för varma drycker men ni vet hur det är, rätt som det är sitter vi där i regnrusket och huttrar. Tacka då dessa goda recept från bloggosfären: 1. Dirty Chai Latte Blandingen espresso/chai med färskmalet kaffe och en redig skopa chai känns som en räddare i nöden vilken sen jobbeftermiddag som helst. Receptet hittar du hos The Blondielocks. 2. Tahini hot chocolate Kanske den bästa idén någonsin? Ifall du smakat
  • Det är en blandning mellan frukt och bär,
    Det allra senaste inom superbär heter Nergi. Det är en blandning mellan frukt och bär, ser ut som en kiwi på insidan med ätbart skal och helt proppfyllt med vitaminer. Härkomsten är Asien där mini-kiwisarna vuxit vilt i flera århundraden och smaken är intensivt söt och syrlig. I formen påminner de nästan lite om körsbärstomater vilket gör dem utmärkta i sötsyrliga sallader och i smoothiebowl:en. De är perfekta i tapas också. Bäret är ett säsongsbär