Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Pynta picknicken med lite turkisk marmeladkonfekt, kanske mest känt under namnet Turkish delight. De söta kvadratiska florsockertäckta marmeladkreationerna finns i flera smaker, men den mest klassiska är pistage. De är perfekta till ett glas vitt på picknickfilten, eller istället för chokladbiten till kaffet. Sommargodis med stil! Impa med en Turkish delight på silverfat på äkta turkiskt vis. (Foto Pixabay.) Turkish delight finns att köpa i flera olika smaker hos Bosphorus i Hötorgshallen.
-
Klara, självlysande färger och bubbliga, lekfulla smaker, det går inte att hålla en dyster min när en får en burk flytande godis serverad på after work:en. För dessa sodor smakar verkligen flytande godis: tänk iskalla hallonbåtar och colanappar. Den gula burken, Inca colan, är en riktigt kultklassiker och kommer från Peru. Golden kola kallas den och är populär och vanlig i Sydamerika. Rödgula Pap kommer från Chile och smakar papaya. Gröna burken, Guaranà Antarctica har
-
Kockar och foodies upprepar det som ett mantra; råvarorna är det viktigaste i all matlagning. Ju enklare något är desto bättre måste de enskilda ingredienserna vara. När något är riktigt gott är en tillbaka på smörgåsnivå, det räcker att kombinera det med bröd och det är fortfarande det godaste som finns (Banh mi, skagentoast och hamburgare för att nämna några brödrätter). Dr Käse hos Fromageriet i Hötorgshallen tipsade om en sådan produkt, deras ricotta från
-
Piccolino är ett riktigt fik. Med anor från 50-talet kan en lugnt påstå att de vet hur fikan ska smaka och lunchen ska tillredas. På menyn finner du klassiker som bakad potatis, pizza-slice och den legendariska räkor i vinsås (med ett originalrecept som är äldre än de flesta gästerna). Men på senare tid finns även nyheter i tidens anda och i synnerhet tre av dessa är väl värda ett besök. Hamburgaren gjord på högrev med
-
Ibland är något så bra att det förtjänar att bli förevigat även på webben och Hötorgshallens tidning Hallen är fylld av sådana sidor. I varje nummer finns det bland annat ett uppslag med färgkoordinerat plock från saluhallens alla handlare och där kan en hitta en massa tips på produkter en både letade efter och inte visste att en behövde. I det orange:a uppslaget finner du bland annat akaciahonung med saffran från Carl’s Deli, perfekt för
-
Visste ni att Hötorgshallen var ett av de första ställena där kebaben lanserades i Sverige? Introduktionen skedde 1979 hos Izmir kebab som än idag är verksam i saluhallen. Hit vallfärdar kebabälskare från hela Stockholm. Allt kött produceras på plats i Hötorgshallen och levereras till kebabrestauranger över hela staden – det är med andra ord inte så konstigt att den smakar så fantastiskt! Kebabrullen ovan är från Master kebab, inlindad i ett fluffigt pitabröd och alldeles
-
Vad går bättre ihop med te än choklad? Och vad passar bättre till hallon än mörk choklad? Teboden Charabang i Hötorgshallen har insett storheten i nämnda kombinationer och har tagit in en nyhet för säsongen, en chokladkaka med hela bär från Pralinhuset som hade gjort självaste Willy Wonka belåten. Chokladkakorna finns i både ljusa och mörka varianter med varierande bär och de är helt handgjorda. 65:- kostar en kaka som med sin guldbotten och transparenta
-
Sommarens bufféer står runt hörnet. Vädret behöver bara åka bergochdalbana några gånger till och så är vi där, mitt ibland studentfester och jobbavslutningar. Unna dig själv en lugn start på sommarledigheten genom att lägga över matplanerna på någon annan. I Hötorgshallen har flera handlare cateringalternativ och erbjudanden till sommarens fester. Delikatessbrickorna i inlägget kommer ifrån Prima Delikatesser och är fullspäckade med chark, salami, ost, krämiga röror och fetaostfyllda paprikor. Scrolla runt på handlarnas sociala medier
-
Idag är en bra dag att drömma sig bort till Algeriets vackra vidder och välsmakande mat. En vandringstur genom de kullerstensklädda backarna i de äldre Kasbah-kvarteren som avslutas med mint-te i kopparservis och en bit (eller två) hemgjord baklava.. Den som får vänta med flyget till Algeriet på grund av det gamla vanliga jobbet nästa vecka kan dock svänga förbi La Gazelle i Hötorgshallen och njuta av en lunch med tillhörande efterrätt i nordafrikansk anda.
-
Svenskspråkiga YLE Finland har publicerat ett reportage om Hötorgshallen med anledning av årets Eurovision. I artikeln, som går under rubriken ”Eurovisionen blandar matkulturer från hela världen”, har reportern bland annat frågat handlarna i Hötorgshallen om deras bästa tips till de olika tävlanden. Fiskhandlaren Josef tipsar till exempel vår egen Frans om att ladda upp med ett gäng räkor: ”Jag rekommenderar våra räkor, de är fantastiska. Och kanske några av våra glada munsbitar som är perfekta som