Ju enklare något är desto bättre måste d

Italiens nationaldag den 2 juni med Fromageriet och ricotta från Apulien

ricotta apulien fromageriet picknick stockholm 1
Kockar och foodies upprepar det som ett mantra; råvarorna är det viktigaste i all matlagning. Ju enklare något är desto bättre måste de enskilda ingredienserna vara. När något är riktigt gott är en tillbaka på smörgåsnivå, det räcker att kombinera det med bröd och det är fortfarande det godaste som finns (Banh mi, skagentoast och hamburgare för att nämna några brödrätter).

Dr Käse hos Fromageriet i Hötorgshallen tipsade om en sådan produkt, deras ricotta från Apulien i östra Italien. Hans tips var att gnida romanticatomater mot en baguette och sedan låta den stå i kylen i 30 min och sedan bre på rikligt med ricotta och krydda med svartpeppar. Varnar för att det kan komma att bli baguette med ricotta till middag i flera dagar på grund av att det är så gott och enkelt..

ricotta apulien fromageriet picknick stockholm 2
Vanligtvis används ricottaost i tortellini och cannelloni men den funkar precis lika bra som bredbar färskost på smörgåsen.Priset är 25:-/hg

ricotta apulien fromageriet picknick stockholm 3
Mini-snittar med enkla smaker.

Förresten så närmar sig Italien nationaldag. Den 2 juni förra året var mozzarellan stjärnan, kanske blir det ricottans tur i år?