Hötorgshallens favoritmatblogg: My Kitchen Stories

choklad2_57822b519606ee46064ff702

My Kitchen Stories tog hem priset för bästa bak- och dessertblogg i Matbloggpriset i år. Det är inte svårt att förstå varför, de skira, ljusa fotografierna och fantastiska bakverken och desserterna formligen lyser sig igenom dator- och mobilskärmen och rakt in i hjärtat hos besökarna.

När jag lite motvilligt startade bloggen sommaren 2015 efter att mina vänner pushade mig att ta steget så trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att någon skulle besöka bloggen, kommentera och ännu mindre att jag skulle vinna ett pris. Skriver hon på sin blogg i anslutning till priset.

Inte bara bilderna är lysande utan även de tips och tricks Camilla bjuder på, som tar dina bagarkunskaper till nya höjder. Här delar hon till exempel med sig av hemligheterna som gör att dina hembakade bullar blir i samma klass som konditoribullar:

bullar4_57f1247b2a6b226472962a73
Rumstempererade ingredienser och frysta ojästa knyten är två av de 12 tipsen för att baka perfekta konditoriknyten.

cookies5_57a1b3a0e087c36e0b8a56b6
Här tipsar Camilla om hemligheterna bakom spröda, sega och goda chocolate chip cookies à la de butiksköpta kakorna som på något sätt alltid övervinner de hembakta (tills nu det vill säga).

Hej Camilla! Hur föddes din passion för mat?
I de mysiga stunderna i köket tillsammans med min mamma när jag var barn. Min mamma har sitt ursprung i Marocko och det är svårt att inte inspireras av den färgsprakande matkulturen som följer med det.
Vilken är din paradrätt?
Så himla svårt! Eftersom jag ständigt testar nya saker till bloggen är det sällan som jag gör om något flera gånger men om jag inte har någon inspiration för vad jag ska bjuda på, kör jag på min pannacottapaj. Den går alltid hem hos gästerna!
Vad har du för matplaner för i vinter?
Matplanerna för i vinter är att så mycket som möjligt försöka ta till vara på de råvarorna som har säsong och experimentera mig fram till nya spännande rätter.
Vilken är din relation till Hötorgshallen?
Restaurangerna i Hötorgshallen har alltid varit ett säkert kort att äta på när man är ute på stan och blir hungrig.

recept-med-svenska-applen
Toscakaka med äpple och kardemumma, äppelpajscotta och vita chokladbollar med äpple är några av My Kitchen Stories hösttips för vad du kan göra med den svenska äppelskörden.

saffranspavlova-pavlova-saffran-recept-baka-my-kitchen-stories
Överraska på luciafikan med My Kitchen Stories vackra saffranspavlova med mandarincurd och vit choklad.

🍰 🎂 🍮 🍬 🍭 🍫 🍩🍰 🎂 🍮 🍬 🍭 🍪

Tack Camilla för intervjun och de fina fotografierna! Kika gärna in på hennes blogg: My Kitchen Stories.