Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara:
🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv.
🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant.
🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och nyttigt.
1. Kanelpretzels
Krispiga och kladdiga pretzelbullar à la New York. Frostingen vid sidan av kan vara till exempel vispad philadelphiaost med lite vanilj.
2. Kanel- och kardemummabullar med pistage och rosfrosting
Vackra bullar med indiska anor.
3. Kanelkringla/jättebulle
En klassiker som är fin båda att bjuda på i skivor eller hela bullar (vem vill inte ha en jättebulle till middag istället för en liten till fikat?).
4. Kanel- och rödbetssnäckor
Gör degen lite nyttigare och finare med det naturliga färgämnet i rödbetor.
5. Kanel-, dadel-, och valnötsbrioche
Saftig dadelfyllning i en fluffig bit brioche, så bra idé!
I övrigt kan det vara bra med den här cups till dl-omvandlaren nära till hands eftersom att många av recepten är på engelska.