fbpx

Fågel

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris

I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme. En hel kyckling i en hel söndagsmåltid, komplett med vårsparris och allt. Majskycklingen hos Hellbergs är en storfavorit hos stammisarna. Den kommer från ett familjeföretag i skånska Munka-Ljungby. Björn Olsson köpte sina …

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris Read More »

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops

I torsdags förra veckan i vårt e-nyhetsbrev gick receptet på de här smarriga kycklingfiléerna ut lagom till helgens middagsplaner. Det kan vara knepigt att veta vilken dryck som passar till maten och även detta löser vi i ovan nämnda brev med handplockade drycker, helt skräddarsydda för varje enskilt recept. Det är ett enkelt sätt att …

Pestomarinerad kycklingfilé med parmesan, fetaost och sweet chili drops Read More »

schefen Peter Schenks bästa recept baseras p

Helstekt kalkon fylld med citronsmör

Hellbergs fågel och vilt tipsar, i vinterns nummer av vår kundtidning Hallen, om hur du gör en helstekt kalkon i ugn på bästa sätt. Butikschefen Peter Schenks bästa recept baseras på Gordon Ramsays ”christmas turkey” som enligt Peter är det absolut godaste kalkonreceptet han smakat. Här kommer en Hellbergsk variant på julkalkonen: Recept: Helstekt kalkon …

Helstekt kalkon fylld med citronsmör Read More »

ns kundtidning nr 3, 2014, får du följa med

Recept: rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat

Vad passar väl bättre en dyster novemberkväll än en mör rapphöna med timjankryddiga potatisklyftor och stuvad spenat som smälter på tungan? Ett glas fylligt rött vin på det, och du har ett riktigt bra middagsalternativ till fredagstacosen. I Hallens kundtidning nr 3, 2014, får du följa med vinmakaren Joao Portugal Ramos på jakt efter rapphönor …

Recept: rapphöna med ugnsbakad potatis och stuvad spenat Read More »

t jobbar kocken Marcy Hassmén som har persis

Zereshk polo ba morgh – kyckling med berberisris à la Piccolino bar

Piccolino Bar med sina charmiga luncher, flörtiga bakverk och delikata kaffebar utgör något av Hötorgshallens hjärta på nedre plan. I köket jobbar kocken Marcy Hassmén som har persiska rötter. I nr 3 av vår kundtidning Hallen bjuder hon på receptet till en typisk persisk maträtt bestående av stekt kyckling med berberisris. Att koka ris på persiskt vis är en vetenskap i sig, …

Zereshk polo ba morgh – kyckling med berberisris à la Piccolino bar Read More »

Greens and vitamins!


 Stekt Tavuk-kyck

Middagstips: Tavuk-kyckling från Bosphorus i citrus-sällskap

Allt som behövs. Greens and vitamins! Stekt Tavuk-kyckling. Krispigt, friskt och himmelskt gott. För dig som vill ha en snabb, enkel, näringsrik och balanserad middag är Tavuk-kycklingen från Bosphorus en riktig pärla. Den är spröd, saftig och kryddig och med smakerna rosmarin, anis, oregano, persilja och selleri blir det som en ört-trädgård i en tugga! …

Middagstips: Tavuk-kyckling från Bosphorus i citrus-sällskap Read More »