3 goda och oväntade sylter till Ostkakans dag

ostkakans-dag-ostkaka-lchf-baka-recept
Här är ett trevligt recept på en enkel ostkaka på LCHF-vis hos Matgiken för dig som vill baka själv.

God måndag på er! Veckans första dag väcker blandade känslor hos gemene person så ifall det finns något att fira så är det väl ändå välkommet såhär i novembers mitt. Idag är det, bortsett från födelsedagar och årsdagar över hela landet, självaste ostkakans dag. Jajamen, den har en dag och det tackar vi för!

Frågan är, vad är en ostkaka utan sin sylt? Denna viktig fråga har sitt svar hos P&B i Hötorgshallen, de har nämligen ett sylt- och marmeladutbud som till och med skulle få Nalle Puh på fall. Här är tre bärkok från deras sortiment som passar lite extra fint till ostkakan:

sylt-pb-delikatesser-marmelad-hafi-skogshallon-salmbar-gotland

Skogshallonsylt

P&Bs egna sylter har hiskeligt höga bärinnehåll (65% i detta fall) och känns därför precis som mormor och morfars hemlagade versioner. Skogshallonsylten är perfekt för dig som saknar sommaren och vill ta en kulinarisk promenad i skogsgläntan.

Gotländsk Salmbärssylt

Salmbär, eller blåhallon som de kallas, är den gotländska versionen av björnbär. Dess sylt används traditionellt på saffranspannkakor av öborna, men rekommenderas även av P&B till ost, därav den geniala kombinationen ostkaka och salmbärssylt!

Aronia & jordgubb

Den här godingen från Hafi är en ekologisk blandning av aronia och jordgubb. Aroniabären är mörka till färgen, mustiga i smaken och riktigt nyttiga, fyllda med antioxiderande antocyaninerna. Dessutom är blandning helt utan tillsatt socker!