Till det allra första numret av Hötorgshallens prisbelönta tidning Hallen gjorde författarna och bloggarna Sandra Beijer och Elsa Billgren ett alldeles utsökt reportage värt att minnas – den italienska aftonen. En höstkväll stod de i en stängd och tom Hötorgshall och lagade en helt fantastisk trerätters-middag med en egenkomponerad meny och ett tillhörande tema.
Nedan följer ett bildregn fyllt av inspiration, från ombre caprese (färgskala av coctailtomater som går från en nyans till en annan), till vegetarisk carbonara och marängfluffig glassdrömsdessert. Så gott och fint!
–>
En färgskala av minitomater = ombre caprese.
En dessert utan regler som skaparna Elsa och Sandra själva beskriver den, ”…gräv fram dina djupaste glass- och godisdrömmar från barndomen och kör så det ryker!”.
Italienska toner i en okonventionell förstärkare.
Sandra Beijer förevigar kvällen.
Vegetarisk carbonara – en sommarhit!
Och slutligen favoritdesserten. Stort tack till Sandra och Elsa för lånet av bilderna, alla foton i inlägget är tagna av dem.