7 matiga tips från 7 olika länder

Världen är full av god mat och det behöver inte alltid vara krångligt bara för att det är nytt! På Hötorgshallen hittar du mat från många av världens länder, men även vår receptbank har ganska mycket att erbjuda. Har du sett vår kartfunktion till exempel?

Världens mat Placeholder
Världens mat

Idag tänkte vi ge sju olika mattips från sju olika länder, kanske kan du göra det till ett projekt att prova alla dessa för att lysa upp någon mörk vintervecka?

#1. Libyen: Shakshuka

Den här shakshukan passar att starta söndagsmorgonen med när det vankas brunch!

#2. Etiopien: Injeras

Injeras, en glutenfri godsak som är väldigt populär i Hollywood enligt ryktet.

#3. Colombia: Arepas

Arepas är lena och saftiga bröd gjorda av bland annat majsmjöl. Du kommer att falla pladask!

en är len och saftig och formen påminner om

#4. Brasilien: Feijoada

Feijoada är en brasiliansk böngryta med chorizo och fläsk. I Brasilien äts den traditionellt på onsdagar och lördagar, så det kanske du också kan prova?

Basen är svarta bönor och sedan förekomme

#5. Japan: Wagyu

Lyxigaste lyxen är wagyu, det finaste som finns i nötköttväg. Så glöm färsen för en stund och avnjut den här till något gott att dricka.

Nu kanske lördagsmiddagen redan är klar oc

#6. Turkiet: kåldolmar

Vi tipsar om många goda recept från Turkiet på vår hemsida, bland annat dessa turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika. Kanske den optimala matlåde-rätten, för övrigt?

7. Serbien/Balkan: Pasulj

Den här böngrytan är en sådan där grej man kokar ihop när fingrarna är som mest frusna och inte ens vantar hjälper (nä ok, den funkar året om men kanske extra bra just då!).

I Balkan lagas iochförsig den här bönsopp