fbpx

Israel

Confiterad lax med vitlök, timjan, lagerblad och nötig sallad

Att confitera innebär att koka in något långsamt på låg värme i fett eller olja. Smaken blir särskilt mör och utsökt samtidigt som örter och kryddor smälter in fint i det tillagade. Nedan är en genomgång av hur du kokar in lax i olja tillsammans med medelhavsörter, så som den serveras på strandrestaurangen Mantaray i …

Confiterad lax med vitlök, timjan, lagerblad och nötig sallad Read More »

Tahini parfait – Recept av kocken Aviv Moshe på restaurang Messa i Tel Aviv

Halva, ni vet: den ljuvliga sesamnougaten från mellanöstern som kan få vem som helst på fall med sin nötiga fyllighet och krispiga sötma? Oftast äts den som den är men i Tel Aviv på restaurang Messa serveras den på ett särskilt sätt, som en glassbakelse. Det här är så gott att det tar dig till …

Tahini parfait – Recept av kocken Aviv Moshe på restaurang Messa i Tel Aviv Read More »